StoryEditor
Crna kronikaTJEDNO IZVIJEŠĆE ZA PROMET

REPRESIVNE MJERE Plavci kaznili 327 prebrzih vozača i njih 15 zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Piše DV
11. rujna 2018. - 23:01
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 24 prometne nesreće, od kojih 12 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile teže, a 10 lakše ozlijede. S materijalnom štetom zabilježeno je 12 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 773 represivne mjere od kojih izdvajamo 327 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 93 mjere zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 44 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 72 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja, 28 mjera zbog nepropisnog skretanja i 15 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Izdvajamo dvije prometne nesreće koje su se dogodile tijekom jučerašnjeg dana. Prva prometna nesreća se dogodila u 8,45 sati, 10. rujna u blizini mjesta Trpanj, na Pelješcu. Do prometne nesreće je došlo kada je 75-godišnji državljanin Njemačke upravljajući biciklom, uslijed velike brzine izgubio nadzor nad biciklom te u kočenju prešao na južni kolnički dio ceste i naletio na vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Vozač bicikla od posljedica zadobivenih ozljeda preminuo je prilikom transporta do bolnice.

Druga prometna nesreća dogodila se jučer oko 7,35 sati, u mjestu Čibača kada je 29-godišnji vozač osobnog vozila, krečući se neprimjerenom brzinom iz smjera Dubrovnika, prednjim dijelom vozila naletio na 12-godišnje dijete koje je u tom trenutku neoprezno pretrčavalo kolnik navedene ulice. Uslijed udarca dijete je zadobilo lakše tjelesne ozlijede. Protiv vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
loading...

Izdvojeno

09. srpanj 2020 09:54