StoryEditorOCM
Crna kronikaDOGODILO SE NA BOSANKI

Psi izjeli kozlina

Piše PSD.
10. veljače 2017. - 15:08

-Jučer ujutro, dok sam s monterima Elektrojuga obilazio elektrodistributivnu mrežu i pale na Bosanki, supruga mi je javila kako su u našoj košari stradala dva kozlina. Nakon okota jedan je još uvijek bio živ, a drugom je stražnja noga bila izjedena do kosti. Tvrdim: bio je to neki pas- lutalica a ne vuk, Jer, da je bio vuk, pojeo bi cijelog kozlina i vjerojatno zaklao još neke od ukupno šest koza!

Priča nam to Luko Paskojević s Bosanke dodajući kako je njegov prijatelj sve fotografirao i da je riječ o psu- lutalici, ali da taj događaj ipak nije prijavio nadležnima. Na upit zašto je to propustio učiniti, odgovara:

-Prije nekoliko godina kada su psi napali i izgrizli ovce, to sam prijavio inspekciji i nakon toga sam platio kaznu ! Pitate zašto? Zato što je, vjerojatno tijekom komešanja tijekom napada u oboru, dijelu ovaca s uha spala kontrolna markica. Sanitarni inspektori su utvrdili kako su ovce izjeli psi, ali nisu uvažili razlog nepostojanja par markica na uhu ovaca. Stoga sam platio ukupno 2.500 kuna kazne. Poučen tim iskustvom, a znajući da mi nitko ni ovaj put neće nadoknaditi štetu jer nije riječ o napadu vuka, sada sam odlučio incident neprijaviti inspekciji- ogorčeno je ustvrdio oštećeni Paskojević.

19. travanj 2024 13:59