StoryEditor
Crna kronikaŽUPANIJSKI SUD

Produljen pritvor osumnjičenima za pljačku u Zračnoj luci

Piše PSD.
30. listopada 2019. - 11:42
Županijski sud u Dubrovniku odbio je doznajemo zahtjev za puštanjem iz pritvora Antuna i Antonija Katušića, oca i sina,  osumnjičene za sudjelovanje u nedavnoj pljački u Zračnoj luci Dubrovnik. Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv te dvojice zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz članka 234 stavka 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. KZ-a u vezi stavka 1. KZ-a, te zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. KZ-a u vezi stavka 1. KZ-a.
Dorh je priopćio da postoji osnovana sumnja da je 45-godišnji okrivljenik 15. listopada 2019. u Dubrovniku, zajedno sa, za sada, nepoznatom osobom ispred jednog restorana, uzeo motocikl u nakani da ga uporabi za počinjenje kaznenog djela razbojništva na štetu zračne luke. Potom je, osnovano se sumnja, 21. listopada 2019. zajedno s 22-godišnjakom i, za sada, nepoznatom osobom; po prethodnom dogovoru i zajednički; na prostoru zračne luke, u namjeri da uz prijetnju oružjem od zaštitara zračne luke oduzmu novac i pribave si znatnu imovinsku korist, 22-godišnjak i nepoznata osoba na motociklu slijedili dostavno vozilo zaštitarske službe zračne luke i od zaštitara uz prijetnju oružjem uzeli torbu s novcem u kojoj je bilo oko 692.000,00 kuna utrška prodavaonica u zračnoj luci. Istovremeno je okrivljeni 45-godišnjak, osnovano se sumnja, stajao na parkingu ispred ulaza u upravnu zgradu zračne luke i pratio događaj te bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu 22-godišnjaku i, za sada, nepoznatoj osobi.
Istražni sudac Županijskog suda u Dubrovniku odredio je 25. listopada istražni zatvor protiv dvojice okrivljenika (1974. i 1997.) na temelju članka 123. stavka 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.
loading...

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 02:39