StoryEditorOCM
Crna kronikaNALET DRUGOG PLOVILA?

Prijatelji i obitelj mrtvog ribara pronađenog kod Vele Luke traže krivca, policija ne vjeruje da se radi o kaznenom djelu

Piše slobodna dalmacija
31. kolovoza 2021. - 07:35

Velolučki ribar koji je u subotu popodne otišao na lignju, pronađen je mrtav, a nedugo nakon njega i njegova potonula brodica. Njegov prijatelj i kum, Ivica Cetinić, uvjeren je da se radi o naletu drugog plovila, a sve svoje sumnje otkrio je za portal Morski.hr, prenosi Slobodna Dalmacija.

– Išao je na lignje u subotu popodne kod otočića Proizda, kraj Vele Luke. Inače najkasnije dođe u 22 sata doma. Žena je najprije mislila da je ostao prespavati, no kad nije došao doma, išli su ga tražiti ona i sin. Pronađen je sa strahovitim ozljedama. Brod najprije nije nađen, ali jesu vesla. Kad je došao doktor, rekao je da zovemo kriminalistiku jer mu je bilo sumnjiv način smrti. U plućima nije imao mora, već je dobio teške ozljede sprijeda i straga. Tijelo je jučer ujutro poslano na obdukciju, a sve se dogodilo prekjučer navečer – kazuje nam Ivica Cetinić kojem je unesrećeni 79-godišnji ribar bio vjenčani kum. Sumnja u dobre namjere policije, zbog čega je samoinicijativno na Facebooku objavio potragu za nepoznatim brodom, za kojeg sumnja da je krivac ovoj tragediji.

– Jutros je proađen njegov kaić uz sami kraj, na dubini od 12 metara. Podignut je na površinu balonima. U Veloj Luci ga je dočekala krim policija. Na plovilu se jasno vide tragovi oštećenja, a na motoru su ostali tragovi bijele boje i na spojleru isto i to smo sami vidjeli – kazuje Ivica, uvjeren da je brodica potonula jer je u nju navrlo more, a sve nakon što je neko nepoznato plovilo udario straga. 

Svjestan je da se čekaju rezultati očevida te da je velik dio sada u rukama policije. 

– Mogu potvrditi događaj, a tijelo preminulog je prevezeno na odjel patologije Opće bolnice Dubrovnik, gdje će se napraviti obdukcija kojom će se sa sigurnošću utvrditi uzrok smrti – kazala je Morskom glasnogovornica Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, Andrijana Biskup.

– Napravljen je očevid na brodici koji ukazuje da je do oštećenja došlo na podmorskom dijelu barke, što zasada upućuje da je došlo do nasukavanja – dodaje Biskup i zaključuje da treba ipak pričekati službeni kraj izvida, kad će se sa sigurnošću moći utvrditi više činjenica, prenosi Slobodna Dalmacija.

25. travanj 2024 16:04