StoryEditorOCM
Crna kronikaPRIJETNJE U NOGOMETNOM SAVEZU

PRIČEKAT ĆE NOVO LJETO Odgođeno suđenje Maru Kristiću i ostalima

Piše ak
20. prosinca 2018. - 11:11
Suđenje mostovcu Maru Kristiću, Ivici Sentiću, Igoru Žuveli i Anti Milojeviću i Maru Kristiću po privatnoj tužbi ex tajnika Županijskog nogometnog saveza Joza Ostojića, odgođeno je danas na Općinskom sudu u Dubrovniku.

Do odgode je došlo jer se svjedok R.M. nije pojavio ni ovaj put. Na sud su stigli Kristić i Žuvela, a Milojević i Sentić su izostali.
Policijska postaja Gruda svjedoku R.M. će poziv uručit osobno, a ako se ne odazove, policija će ga privesti.

Za podsjetiti je da se Sentiću, Žuveli i Milojeviću na teret stavlja počinjenje kaznenih djela prisile i prijetnje u sklopu grupe, dok se Kristić tereti za poticanje kaznenog djela u Županijskom nogometnom savezu.

Sukladno tekstu optužnice, sporni se događaj dogodio 27. svibnja 2011. godine oko 12:15 sati u prostorima Sportske dvorane u Dubrovniku. Prema navodima optužnice, Sentić, Milojević i Žuvela ušli u ured tadašnjeg tajnika Županijskog nogometnog saveza Ostojića dok je Kristić čuvao stražu. Nakon što je Ostojić navodno odbio napustiti ured, dobio je prijetnju.

- Napusti prostoriju jer ovo je pitanje života i smrti. Već smo te upozoravali da napustiš Pera Vićana, ne trebaš nam ti, nego on. Znam gdje stanuješ, znam koga od obitelji imaš, ženu, dvije kćeri, jer ukoliko im se išta dogodi, sam si kriv jer smo te na vrijeme upozoravali – stoji uz ostalo u optužnom prijedlogu.
25. travanj 2024 11:44