StoryEditorOCM
Crna kronikaŽUPANIJSKI SUD U DUBROVNIKU

Presuda za pokušaj ubojstva tek koncem kolovoza

27. lipnja 2017. - 18:06

Presuda umirovljenom hrvatskom branitelju Željku "Žiki" Ragužu (46) iz Dubrovnika bit će, najvjerojatnije, izrečena koncem kolovoza, nakon najavljenog nastavka suđenja za pokušaj ubojstva hrvatskog ratnog vojnog invalida Gorana Žuvele.

Suđenje za pokušaj ubojstva do kojeg je u prostoru Kluba pomoraca "Miho Pracat" u Ulici kneza Damjana Jude došlo 3. prosinca prošle godine, počelo je danas na Županijskom sudu u Dubrovniku. No, nakon što je Sudsko vijeće prihvatilo zahtjev obrane za nužnim saslušanjem novih svjedoka koje je predložila optuženikova braniteljica, dubrovačka odvjetnica Vedrana Belin, nova je rasprava zakazana za 31. kolovoza. Svjedoci koji će se tom prigodom saslušati su Davor Jurin, Eduard "Edo" Šuljak, Pero Đuraš "Medo", Nikola Arkulin i Zvonko Dubravčić. Oni će svjedočiti na okolnost moguće spoznaje o verbalnim prijetnjama oštećenog Žuvele optuženom Ragužu prije pokušaja ubojstva.

Na početku rasprave optuženi Raguž je izjavio kako se ne osjeća krivim prema optužnici dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva koju je na raspravi zastupala zamjenica ŽDO Dubrovnik Katja Kristović. Stoga su u dokaznom postupku saslušani oštećenik Žuvela, te u svojstvu svjedoka Gojko Samardžić, Nevenka Điković i Vlaho Kmetović. Svjedočio je i stalni sudski vještak, patolog dr Igor Borić koji je, opisujući ubodnu ranu, u kontekstu probijanja debljeg sloja odjeće koju je tom prigodom nosio Žuvela, pojasnio intenzitet uboda i ranu okarakterizirao kao lakšu tjelesnu ozljedu koja ne ostavlja dublji trag.

Zanimljivi je kako je u Žuveli izmjereno 2,38 promila alkohola, što je okarakterizirano kao pjanstvo, dok je prema procjeni medicinskog vještaka Raguž u trenutku počinjenja bio u pripitom stanju i imao 1,33 promila alkohola u krvi.   

Više o ovom suđenju pročitajte u slijedećem tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika.

22. travanj 2024 10:24