StoryEditor
Crna kronikaDOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE NAD 55-GODIŠNJAKOM

Predsjednik Plivačkog kluba Jug Stanko Manenica osumnjičen za pronevjeru više od 1,3 milijuna kuna

Piše Foto: arhiva
11. studenog 2019. - 15:19
Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršila je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom, predsjednikom jednog sportskog kluba iz Dubrovnika, za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u razdoblju od 2012. do 2018. godine počinio više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta kao što su zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene i poslovne isprave kao i kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, utvrđena je sumnja da je 55-godišnjak, kaznena djela počinio na način da je u spomenutom vremenskom razdoblju, posuđivao novčana sredstva sportskog kluba vlastitim trgovačkim društvima u kojima je odgovorna osoba, a da sredstva nisu vraćena već je na ime namirenja duga ispostavljao neistinite račune za pružene zaštitarske, prijevozničke i ugostiteljske usluge. Također je osumnjičeni na različite načine prisvajao novčana sredstva ostvarena vlastitom djelatnošću kluba koristeći neistinite putne naloge i neistinite račune hotelskog smještaja. Na navedeni način 55-godišnjak je sebi i vlastitim trgovačkim društvima pribavio imovinsku korist u iznosu od preko milijun i 300 tisuća kuna.

Kaznena prijava, za navedena kaznena djela, dostavljena je Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku. Kako neslužbeno doznajemo riječ je o predsjedniku Plivačkog kluba Jug Stanku Manenici.
loading...

Izdvojeno

03. srpanj 2020 02:10