StoryEditorOCM
Crna kronikaDOLIJALA SVA ČETVORICA

Poznat identitet napadača na taksiste

Piše DV
7. kolovoza 2017. - 12:14

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor za Petra Milasa, Nikolu Lozinu i Denisa Šipića, svi sa splitskog područja, koji su osumnjičeni zbog napada na taksiste koji su prosvjedujući protiv Ubera otežavali prilaz zračnoj luci Dubrovnik.

Svi pritvorenici su punoljetni, a istražni zatvor im je određen u trajanju do 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a sve u kontekstu iskazane bezobzirnosti tijekom napada na taksiste nedaleko Zvekovice. Zanimljivo je navesti kako su trojica pritvorenih napadača u petak 4. kolovoza oko 14 sati osobno došli u središte PU dubrovačko-neretvanske, Villu Palmu, i dobrovoljno se predali. Nakon toga, u subotu su u zakonskom roku privedeni dežurnom državnom odvjetniku, a potom i sucu istrage koji je odredio istražni zatvor.

Podsjetimo, tijekom incidenta 28. srpnja nakon završetka prosvjeda taksista protiv ubera, oko 11.30 sati i već tada utvrđeno je kako je Božo Dragun, jedan od napadnutih taksista, zadobio teške tjelesne ozljede, konkretnije višestruki lom potkoljenice uslijed udaraca šakama, nogama i bejzbol palicom. U međuvremenu, liječnici Opće bolnice Dubrovnik su utvrdili kako pod kategoriju teške tjelesne ozljede spadaju ozljede još jednog od trojice napadnutih.

 

 

Dubrovačka policija potvrdila je prošlog tjedna da je dva dana nakon prosvjeda, 30. srpnja, pritvorila 21-godišnjaka iz Splita kojega zajedno s još tri osobe u dobi od 21, 22 i 29 godina tereti za sudjelovanje u tučnjavi na Zvekovici.
Policija je izvijestila da je napadače otkrila provodeći kriminalističko istraživanje, nakon čega je za njima raspisala potragu i poduzela mjere traganja. Prvi pritvoreni mladić uhićen je na splitskom području.

20. travanj 2024 16:20