StoryEditorOCM
Crna kronikaJAVLJAJU VATROGASCI |

PAZITE PRI PALJENJU KOROVA! Požar na poluotoku Prahivac, vatrogasci uspješno ugasili vatru

Piše Dv
6. travnja 2021. - 15:06

NOVO 17:00

Kako je za Dubrovački vjesnik rekao županijski vatrogasni zapovjednik, Stjepan Simović, požar na poluotoku Prahivac je ugašen. -Sve je pod kontrolom, požar smo ugasili te se saniraju rubovi. Na terenu će tijekom noći ostati dežurna ekipa jer puše jaka bura pa da ponovo ne dođe do požara. Na požarište je izašlo 35 vatrogasaca, a izgorjelo je ukupno 6 hektara guste makije. Još jednom pozivamo sve na oprez prilikom spaljivanja korova kako ne bi došlo do ovakvih situacija-, zaključio je Simović.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na poluotoku Prahivac između Dubroke Ljute i Cavtata poslijepodne je oko 14:00 sati izbio požar visoke makije i žuke.

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića koji na terenu nadzire intervenciju, vatra je zahvatila površinu od oko 5 hektara, no vatrogasci su uspjeli zaustaviti njezino širenje u pravcu Župe dubrovačke:

- Očekujemo da ćemo za nekoliko minuta staviti pod nadzor i krak požara prema Cavtatu i potom kreće sanacija terena. Iako još ne znamo točan uzrok požaru, i ovom prigodom bih apelirao da ljudi pripaze pri paljenju korova, pogotovo kad puše vjetar kao danas. Osim toga, u vrijeme korone izlazak na intervencije većeg broja gasitelja izaziva dodatan rizik pa je i to razlog zbog čega treba paziti s vatrom - izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik.

Prema Simovićevim riječima, u intervenciji koja je još u tijeku sudjeluju profesionalni vatrogasci iz Konavala i Dubrovnika, pripadnici DVD-ova Župa dubrovačka i Čilipi, te Državne interventne postrojbe.

 

19. travanj 2024 18:04