StoryEditorOCM
Crna kronikaOPĆINSKI SUD |

PONOVNO ODGODA Od okrivljenika stigao samo Kristić, još uvijek nepoznat novi termin ročišta

Piše Ahmet Kalajdžić
13. travnja 2021. - 11:02

Na Kaznenom odjelu dubrovačkog Općinskog suda danas nije održano prvo ročište ponovljenog sudskog postupka u kojem su po privatnoj tužbi Joza Ostojića protiv okrivljenih Igora Žuvele, Ivice Sentića, Ante Milojevića i Mara Kristića. Novoimenovana sutkinja kojoj je predmet dodijeljen u ponovljenom postupku još nije odredila novi termin ročišta, ali je sigurno kako će on biti zakazan najvjerojatnije do kraja travnja. Jer, ovom postupku prijeti apsolutna zastara te bi presuda mogla biti donesena "višom silom".

Spomenutoj se četvorki ponovno sudi zbog incidenta koji se dogodio se 27. svibnja 2011. godine. Tada su, oko 12,15 sati, u Ostojićev ured tehničkog tajnika Županijskog nogometnog saveza u Sportskoj dvorani ušli svi osim Kristića koji je, prema optužnici, "čuvao stražu" ispred ureda. Na zahtjev Ostojića trojka nije izašla iz njegova ureda, nego su mu zaprijetili kako to mora on učiniti. Kad je odbio, Sentić mu je zaprijetio "Napusti prostoriju isti tren, ovo je pitanje života i smrti, na vrijeme sam te upozoravao da napustiš Pera Vićana, ali nisi htio slušat'. Ako ne izađeš dragovoljno, ne znam u kakvom ćeš stanju odavde izaći! Ti znaš da nam ne trebaš ti nego Vićan. Već smo dva puta dolazili, ali nisi htio surađivati".

image
Božo Radić/Cropix

Danas su se na ročištu pojavili samo privatni tužitelj Ostojić i četvrti okrivljeni Maro Kristić. Po izlasku iz zgrade suda okrivljeni Kristić je izjavio:

- Nakon deset godina procesa i dvije oslobađajuće presude sudski se postupak zbog proceduralnih pogreški obnavlja po treći put te vjerujem kako će se uskoro objaviti pravomoćna oslobađajuća presuda. Nažalost, zbog izostanka većeg broja sudionika i s jedne i s druge strane, ročište je odgođeno. Ne bih komentirao ovaj dugotrajni postupak, ali mislim da se nikad nije ni trebao voditi. Očekujem da nas uskoro izvijeste o novom terminu - rekao je Kristić i dodao kako su posao kojim se bavi i način na koji živi takvi da svakog dana može očekivati podnošenje privatne tužbe.

- Uskoro imam i ročište jer me gospodin Pripuz tužio za klevetu, a štitio sam javni interes, kao što sam štitio i u ovom slučaju. Jesam gradonačečlnički kandidat, ali mislim da se ovaj spor apsolutno neće odraziti na moju kandidaturu i nadam se da će ovo uskoro biti pravomoćno okončano.

image
Božo Radić/Cropix

Za izostanak okrivljenika s današnjeg ročišta privatni tužitelj Ostojić je ustvrdio kako je to njihovo tipično ponašanje:

- Do sada je uvijek "na smjenu" jedan izostajao ali su danas izostala čak trojica! Nadam se da će konačno, nakon odluke Županijskog suda o vraćanju spisa na ponovno suđenje, biti nekog napretka. Nisam javna osoba kao bivši saborski zastupnik MOST-a i aktualni kandidat za gradonačelnika koji je obični lažov. Legalist sam i vjerujem sudovima iako je moje iskustvo izuzetno loše. Iako predmet uskoro ide u apsolutnu zastaru, vjerujem da će se ročište ipak održati u sljedećih mjesec i pol dana jer, kako su mi između ostalog rekli, sud ima pravo i svaka dva dana zakazivati novo ročište - rekao je Ostojić i za podneske "pravdanja" za nedolazak na ovo ročište rekao:

image
Božo Radić/Cropix

- Odvjetnik Sentića kaže da je došao u Dubrovnik, ali se jako loše osjeća iako nije primio ni jedan od tri poslana mu poziva, da bi njegov odvjetnik rekao kako živi u centru Zagreba, a stan mu je oštećen te u njemu ne živi nego negdje drugo te ne može primiti poziv. Navodno je Milojević primio poziv, ali ima temperaturu i treba se za par dana testirati na COVID. Gospodin Žuvela nažalost ima dijalizu...

20. travanj 2024 06:19