StoryEditorOCM
Crna kronikaEKSPLOZIJA U RIJECI

Policija: Uhitili smo bombaše, imali su još dvije bombe; Pogledajte prve fotografije s lica mjesta

Piše Hina, D.A.
28. svibnja 2023. - 11:54

Primorsko goranska policija uhitila je osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke od kojih je posljednja odjeknula u noći na nedjelju.

Sinoć oko pola sata nakon ponoći eksplodirala je zasad nepoznata naprava na Pećinama u Rijeci, a dvije osobe, hrvatskog i njemačkog državljanina koje su sumnjiči za postavljanje su uhićene, izvijestila je u nedjelju policijska uprava primorsko-goranska.

Prve fotografije s lica mjesta donosi reporter Jutarnjeg Luka Benčić.

Osumnjičene osobe su neposredno prije eksplozije, oko ponoći, zatekli policijski službenici ispred trgovačkog centra u Kostreni pokraj Rijeke, gdje su ostavili eksplozivnu napravu. Osumnjičenici su sa sobom imali i treću eksplozivnu napravu.

Policija osumnjičeni dvojac povezuje s eksplozijom 21. svibnja na Vežici u Rijeci. Tada se oko 23,45 sati dogodila eksplozija ispred tamošnjeg trgovačkog centra. Oštećeno je staklo na vratima trgovačkog centra a također nije bilo ozlijeđenih osoba.

Očevid na mjestima sinoćnjim događanja je u tijeku, kao i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti, zaključila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Policajcima je na profesionalnom i učinkovitom radu u otkrivanju i uhićenju osoba koje se dovode u vezu sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke čestitao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Njihova predanost u radu jamac je sigurnosti građana i zaštite javnog reda i mira", napisao je na Twitteru Božinović.

image
Luka Benčić/jutarnji List
image
Luka Benčić/jutarnji List
01. listopad 2023 17:31