StoryEditorOCM
Crna kronikaMARTINJE AKCIJA

Policija u pojačanom nadzoru, podsjećaju da se na našem području dogodilo 88 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali alkoholizirani vozači

Piše DV
6. studenog 2020. - 12:15
Povodom Martinja, odnosno proslave narodnog običaja krštenja mošta, kojega obilježavamo 11.studenog, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska najavljuje akciju.

U priopćenju navod kako se od 6. do 16. studenog očekuje povećan broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirat alkoholna pića.

"Za očekivati je da zbog važećih epidemioloških mjera neće biti većih organiziranih proslava, ali se očekuju privatna druženja i okupljanje građana u ugostiteljskim objektima do propisanog trajanja radnog vremena. S ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. Osim na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, obuhvatiti će se i drugi prekršaji, posebno oni koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća s najtežim posljedicama – nepropisna brzina, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih sjedalica u vozilima, nekorištenje kaciga na mopedima i motociklima, i dr.", javljaju iz PU dubrovačko-neretvanske.

U provođenje pojačanog nadzora uključen je maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, a nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje su se pokazale najugroženijim u pogledu prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

"Posebno napominjemo da se u prvih deset mjeseci 2020. godine, na području naše Policijske uprave dogodilo 88 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola te je u navedenim nesrećama smrtno stradala jedna osoba, šest ih je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 16 osoba je lakše ozlijeđeno. Stoga molimo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, prvenstveno da ne sjedaju za upravljače vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol, da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na kolnicima", poručuju iz Policijske uprave.
18. travanj 2024 22:12