StoryEditor
Crna kronikaPRIOPĆENJE DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA

POKUŠAJ UBOJSTVA I TEŠKE TJELESNE OZLJEDE Trojica iz Konavala u završila u istražnom zatvoru

Piše DV
11. rujna 2018. - 22:08
Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. Kaznenog zakona u svezi članka 34. KZ-a, te protiv dvojice hrvatskih državljana (1992. i 1991.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. KZ-a. 

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik 1. rujna 2018. oko 19,48 sati na području općine Konavle, u namjeri da liši života hrvatskog državljanina (1992.) zbog prethodnog sukoba, vozilom krenuo i ubrzavao kretanje prema njemu, ali je ovaj uspio izmicanjem izbjeći udar vozila i time prikliještenost vozilom uz zid, a u koji je vozilo i udarilo. 

Osnovano se sumnja da su drugookrivljenik (oštećenik iz prethodno opisanog događaja) i trećeokrivljenik oko 19,45 sati na području općine Konavle, u nakani teškog ozljeđivanja hrvatskog državljanina (1996., prvookrivljenik iz prethodno opisanog događaja) nasrnuli na njega i zadali mu više udaraca rukama i nogama u tijelo i glavu, od kojih je zadobio više ozljeda koje u svom zbroju i vrsti predstavljaju tešku tjelesnu ozljedu.

Protiv svih je okrivljenika odlukom suca istrage nadležnog suda određen istražni zatvor, i to protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) te protiv drugookrivljenika i trećeokrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).
loading...

Izdvojeno

03. srpanj 2020 21:24