StoryEditorOCM
Crna kronikaKRAĐA VIKEND UTRŠKA

PLJAČKA U ZRAČNOJ LUCI Očekuje se privođenje osumnjičenih iz Gabrila

Piše DV
25. listopada 2019. - 14:21
Dok se očekuje privođenje oca i sina iz Gabrila sucu istrage cure detalji događanja u posljednjih nekoliko dana od pljačke vikend utrška na zračnoj luci u Čilipima. Kako se neslužbeno saznaje policijski tim zadužen za istragu odmah je počeo istraživati oca i sina Katušića ponajprije zbog njihova odebljeg policijskog dosjea u proteklih više od 10 godina. Vrlo brzo mladji je osumnjičenik doveden u vezu sa zaposlenicom u zračnoj luci, a potom se u rekonstrukciji cijelog slučaja potvrdilo da je dvojac pljačkaša sa Čilipa krenuo ravno doma – u Gabrile. Preko magistrale do Čilipa, preko polja do sela u kojem i žive. To su potvrdile kamere i očevici.

Policija nije odmah krenula u uhićenje, nego su nekoliko dana opservirali ponašanje osumnjičenih, posebno prateći njihove kontakte. Željelo se utvrditi koliko je osoba eventualno uključeno u operaciju. Tek nakon što je priča zaokružena osumnjičenici su uhićeni i pritvoreni.

U nastavku postupka inzistirat će se na pronalaženju ključnog dokaza, torbe s novcem koju su oteli na zračnoj luci. Provest će se biometrijski nalaz s obzirom da su počinitelji bili pod motocilističkim kacigama.

Najzanimljivije je pitanje hoće li dvojica osumnjičenih priznati kazneno djelo?

Kako doznajemo, otac i sin tek su jutros predani pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko- neretvanske. To znači kako je nad njima, još od jučer, odnosno od trenutka uhićenja te cijelu noć trajalo kriminalističko istraživanje.


Jer, osumnjičenici mogu biti predani pritvorskom nadzorniku tek nakon dovršenja kriminalističke istrage i uz napisanu kaznenu prijavu u kojoj su navedene bitne značajke počinjenog kaznenog djela za kojeg se osnovano sumnjiče: vrijeme i način počinjenja, podaci o mogućim pomagačima te pripremnim radnjama za izvršenje počinjenog kaznanog djela i sve ostalo što kasnije, nakon privođenja dežurnom državnom odvjetniku može koristiti pri ipitivanju.
16. travanj 2024 15:59