StoryEditorOCM
Crna kronikaPOZNATI DETALJI JUČERAŠNJE PROMETNE NESREĆE NA DUBCU

Pješak pod utjecajem alkohola prelazio cestu na mjestu bez pješačkog prijelaza pa ga udario automobil

Piše DV
14. veljače 2020. - 09:30
Drski vozač je posebno uživao brzom vožnjom ”projuriti” pored policijske patrole na magistralifotoarhiv HANZA media
U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se oko 19,25 sati dogodila na državnoj cesti D-8 na predjelu Dupca u Župi dubrovačkoj lakše je ozlijeđen 57-godišnji pješak.

Do prometne nesreće je došlo kada je spomenuti pješak, koji je bio pod utjecajem alkohola od 0,69 g/kg, započeo prelaziti kolnik državne ceste D-8 na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza i bez da se prethodno uvjerio da to može učiniti na siguran način. U tom trenutku na njega je naletilo osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kojim su pravcu Dubrovnika kretao 60-godišnjak. Uslijed udara, pješak je pao na kolnik, nakon čega je napustio mjesto događaja udaljivši se u nepoznatom pravcu.

Ozlijeđeni pješak, kako doznajemo, nastanjen je u Čibači, a pronađen je oko 22,30 sati te odveden na liječnički pregled gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede te je pušten kući.

Oba sudionika prometne nesreće biti će prekršajno sankcionirana i to vozač osobnog vozila zbog vožnje neprilagođenom brzinom, a pješak zbog izazivanja prometne nesreće.
 
25. travanj 2024 15:36