StoryEditorOCM
Crna kronikaPOČETAK SUĐENJA NA ŽUPANIJSKOM SUDU U DUBROVNIKU

Pašalić i Muhić: Ne osjećamo se krivima!

Piše PSD.
28. studenog 2019. - 12:03

-Ne smatramo se krivima- izjavili su dubrovački diplomirani arhitektI Stipe Pašalić (62) i Nirmela Muhić (43) koje optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku tereti za više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Sudska rasprava je započela danas, a optužnica koju zastupa zamjenica ŽDO Dubrovnik Maris Stjepović Simoni tereti Pašalića kao osobu koja je stvarno vodila poslovanje tvrtke "Arch studio arhitekt d.o.o." i Muhić kao odgovornu osobu tvrtke "Renesansa projekti i dizajn d.o.o.", da su u tom svojstvu od rujna 2009. do kraja 2010. godine više puta povrijedili dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa. Posljedično, optužnica Pašalića tereti da si je pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist, a Muhić da mu je pomogla u povredi dužnosti i pribavljanju velike materijalne koristi.

Prema optužnici, tvrtke Arch studio arhitekt d.o.o. i Renesansa projekti i dizajn d.o.o. su poslovno usko surađivale na adaptaciji i sanaciji hotela Libertas Rixos, izradi idejnih projekata za dvojni stambeni objekt u Dubrovniku i obiteljske kuće u Neumu kao i s tvrtkom Importanne Resort d.o.o. na izradi projektne dokumentacije.

Međutim, novac za obavljene poslove, uplaćivan je tvrtki Renesansa projekti i dizajn d.o.o. ali ga Muhić nije uplaćivala na račun Pašalićeve tvrtke, nego njemu osobno. Nekada su isplate obavljane cesijama, osobito u vrijeme kad je nad Arch studiom dubrovački Trgovački sud otvorio stečajni postupak. Ukupno, riječ je o iznosima koji se po točkama optužnice kreću od 313.000 do 1,055.147 kuna, na koji način su oštećene spomenute dvije tvrtke i Državni proračun Republike Hrvatske.

Optuženog Pašalića brani zagrebački odvjetnik Maro Mihočević, a Muhić dubrovački odvjetnik Dino Hadžiomerović. 








 

19. travanj 2024 17:55