StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJSKO IZVJEŠĆE

Omišani u Metkoviću opljačkali crkvicu, a dvojac u Župi opelješio spremnik alata!

Piše PSD.
7. prosinca 2018. - 12:12
U ranim jutarnjim satima jučer, 6. prosinca, u mjestu Borovci u Metkoviću, provaljeno je u sakralni objekt odakle je otuđena manja količina zavjetnog nakita. Policijski službenici Policijske postaje Metković vrlo brzo uhitili su dvoje mladih ljudi iz Omiša u dobi od 18 i 24 godine za koje je kriminalističkim istraživanje utvrđena sumnja da su počinili navedenu provalu.

Otuđeni nakit je pronađen kod mladića i vraćen je u sakralni objekt, a zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe mladić je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok protiv djevojke slijedi kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri, što znači da će sudski postupak čekati na slobodi.

Inače, par iz Omiša odranije je poznat policiji jer su "operirali" na splitskom i makarskom području. 

Osumnjičeni za krađu veće količine alata

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Postaje granične policije Gruda, utvrđeno je kako su dvojica muškaraca, Župljanin (18) i njegov prijatelj Dubrovčanin (47), osnovano sumnjivi za počinjeno kazneno djelo krađe.

Naime, sumnjiče se da su prošlog vikenda, u noći 28./29. studenog iz nezaključane spreme trgovačkog društva sa sjedištem u mjestu Buići, u Župi dubrovačkoj, otuđili veću količinu alata, odnosno aparate za varenje, veliku i malu brusilicu, više komada bušilica i dizalica, motornu pilu i raznog drugog alata čija je ukupna materijalna vrijednost procijenjena na 14 tisuća kuna.

Policija je protiv osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu u Dubrovniku.
19. travanj 2024 00:27