StoryEditorOCM
Crna kronikaOČITOVANJE |

ODVJETNIK DARIO OBRADOVIĆ Moj klijent Matko Klarić kategorički odbija da je djelatnice PGP Gruda seksualno uznemiravao, žrtva je medijske hajke

Piše DV
22. siječnja 2021. - 14:58

Oko slučaja navodnog seksualnog uznemiravanja četiriju mladih policijskih službenica Postaje granične policije Gruda za koji se tereti rukovoditelja te postaje Matka Klarića, očitovao se Klarićev pravni zastupnik, dubrovački odvjetnik Dario Obradović.

Njegovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

- U zastupanju Matka Klarića, načelnika PGP Gruda, a u svezi senzacionalistički objavljenog teksta u elektroničkoj publikaciji Index.hr pod naslovom "Policijski šef kod Dubrovnika seksualno uznemiravao mlade policajke" ističe da je isti tekst pisan s ciljem difamiranja Matka Klarića osobno i profesionalno, bez da je uopće dana mogućnost gospodinu Klariću da se očituje o istim navodima. Ne želeći komentirati same činjenice iz postupka koji je u tijeku, moram istaknuti "koincidenciju" da je tekst u medije izašao baš neposredno pred ročište Disciplinskog suda u Splitu, čime se izravno vrši pritisak na sam rad tog disciplinskog suda, kao i na ravnateljstvo MUP-a u pogledu statusa gospodina Klarića. On kategorički odbija da je bilo koju djelatnicu PGP Gruda seksualno uznemiravao na bilo koji način, a što će se i dokazati tijekom samog postupka. Dakle, radi se o nikad kažnjavanom i višestruko pohvaljivanom i nagrađivanom djelatniku MUP-a zaposlenom u strukturama MUP-a više do 20 godina, koji je postigao izuzetne rezultate u svom radu, a posebno na sprječavanju odnosno otkrivanju trgovine narkoticima, pa je stoga ovakav medijski linč bez ikakvog dokaza zapravo neshvatljiv. Gospodin Klarić će u svakom slučaju radi zaštite svoje časti i ugleda pokrenuti odgovarajuće pravne postupke.

19. travanj 2024 18:18