StoryEditorOCM
Crna kronikaDalje vozi i divlja

Obitelj mladića koji je motociklom usmrtio 15-godišnjakinju čini sve da mu se smanji kazna zatvora. Majka pokojne: Ubio je cijelu našu obitelj. A kad iziđe, imat ćemo problem

Piše marko didić/sd
14. rujna 2022. - 14:39

Tek nakon ogromnog pritiska javnosti Županijski sud u Dubrovniku u utorak je donio rješenje kojim 19-godišnjaka koji je motorom na pješačkom prijelazu usmrtio 15-godišnju Magdalenu Šimić u srpnju 2019 u Orebiću, upućuje na izdržavanje kazne zatvora od tri godine, piše Slobodna Dalmacija.

Umjesto da bude skrušen jer je prije usmrćivanja maloljetnice vozio naseljenim mjestom od 117 kilometara na sat, a u toj nesreći teško je ozlijeđena i njegova suvozačica na motoru, mladić je nastavio divljati u prometu pa su kamere krajem kolovoza zabilježile kako je vozio BMW zaustavnom trakom Pelješkog mosta. Prijavljen je prekršajno i platio je 2700 kuna kazne.

Jasno je da mladiću posljedice stravične nesreće koju je izazvao 2019. nisu uništile želju za adrenalinom, samo propise sada nije kršio motorom nego BMW-om. I motor i BMW su mu kupili roditelji iako mladić nigdje ne radi, a njegov otac je za list 24 sata našao i sada opravdavanje za sinovu vožnju zaustavnom trakom, mirno izjavivši da je sin mislio da mu je pukla guma. Također je otac naglasio da njegov sin ne izbjegava odlazak u zatvor nego se i sam liječio u Austriji od te prometne nesreće koju je izazvao.

Morao je divljati po Pelješkom mostu da bi otišao u zatvor zbog ubojstva: 19-godišnjak ide na izdržavanje trogodišnje kazne koju je zaradio ubivši 15-godišnjakinju sa 117 na sat

Dvojica mladića s bijesnim jurilicama, tri mrtve djevojke i kazne ‘za odlikaše‘: slučaj fantoma s Pelješkog mosta podsjeća na priču koja i nakon 20 godina izaziva gorčinu

Prava istina je slijedeća: da mladić i njegova obitelj čine sve da njihov mezimac provede što manje u zatvoru pa su se tako preko odvjetnika žalili na presudu Županijskog suda u Dubrovniku kojom je mladić osuđen na tri godine i deset mjeseci zatvora, da bi Vrhovni sud uvažio žalbu i kaznu smanjio za osam mjeseci.

Obitelj nakon toga podnosi i ustavnu tužbu i zapravo čini sve (što je njihovo zakonsko pravo) da 19-godišnji akter ove priče prođe što bezbolnije.

Doznajemo da je Vrhovni sud uvažio činjenicu da je mladić i sam u toj prometnoj nesreći 2019. teško ozlijedio ruku, da se i danas liječi i da od toga ima psihičke posljedice te mu je zbog toga smanjio kaznu.

Kako i dalje tako bolesnom rukom mladić vozi automobil i zašto nema niti malo grižnje savjesti te i dalje divlja, nitko nije dao odgovor.

Šokantno otkriće: vozač BMW-a koji je divljao na Pelješkom mostu prije tri godine je na zebri usmrtio 15-godišnjakinju! Pričali smo s neutješnom majkom: ‘Kaznu nije odslužio...‘

Policija je uhvatila vozača BMW-a koji je na Pelješkom mostu pretjecao veliku kolonu vozila i ubacio se u zaustavnu traku. Evo koliko je platio

Mogao je i on sam izjaviti nešto za medije da je htio jer je sada punoljetan (ima devetnaest godina) ali je ipak ostavio svog oca i odvjetnika da ga brane. Prvi u medijima, a drugi u kaznenom postupku u kojem je mladić dobio na kraju tri godine, a prava je engima zašto do sada nije završio na izvršavanju kazne iako je presuda lani postala pravomoćna.

Sudac Županijskog suda u Dubrovniku Zoran Čengija u ponedjeljak je za Dnevnik.hr kazao kako odluka o izvršenju kazne nije poslana osuđenom 19-godišnjaku jer je spis o predmetu završio na Ustavnom sudu nakon žalbe mladićeva odvjetnika. Međutim, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović kazao je da to ne bi trebala biti prepreka za slanje rješenja o izdržavanju kazne. O svemu se oglasio i predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić, koji je zatražio očitovanje dubrovačkog suda.

Nazvali smo Sandru Šimić, majku pokojne Magdalene Šimić koja nam kaže da u subotu kada smo s njom razgovarali o divljaku s Pelješkog mosta uopće nije znala da je presuda pravomoćna i kolika je zatvorska kazna za ubojicu njezine kćeri.

- Odgovorno vam kažem da ni moja obitelj ni i naš odvjetnik Šime Savić nisu dobli pravomoćnu presudu Vrhovnog suda i da u trenutku razgovora s vama u subotu ja to nisam znala. Sve smo o toj zatvorskoj kazni doznali par dana poslije iz medija kada je zahvaljujući baš vama i Slobodnoj Dalmaciji otkriveno da je mladić s Pelješkog mosta usmrtio moju petnaestogodišnju kćerku, da dana nije proveo u zatvoru i da i dalje normalno vozi i divlja.

Zato hvala vam kao listu, otkirli ste veliku priču i da nije vas ni ovih rekacija pravosuđa ne bi bilo. On ne bi sada išao u zatvor, nego bi i dalje divljao i ugrožavao druge s vozilima koje mu kupe roitelji.

Ako je on od stravičnih posljedica nesreće imao problema s desnom rukom, zašto onda vozi?

Zapravo ova presuda Vrhovnog suda je sramotna jer se njome ne postiže puno. Prava presuda bi bila da se, uz zatvorsku kaznu, mladiću i trajno zabrani upravljanje svim motornim vozilima jer kad iziđe iz zatvora, opet ćemo imati problem. Iz svega do sada mladić ne pokazuje da se za išta kaje i da je išta naučio

On je moju obitelj uništio! Moj muž koji je bio prometni policajac sada je u mirovini, ali je od smrti naše Magdalene živi  mrtvac.To slobodno napišite... Ja se borim, radim u kampu, teško mi je. Imamo sina tinejdžera koji ima šesnaest godina i u spomen na svoju sestru Magdalenu upisao je srednju školu u Korčuli koju je Magdalena upisala, ali u prvi razred nije došla jer ju je ovaj mladić usmrtio, kao i našu obitelj  - kazala nam je Sandra Šimić

20. travanj 2024 12:03