StoryEditorOCM
Crna kronikaDOVITLJIVI DUBROVAČKI TAKSIST

NEĆEŠ TI MENE KAŽNJAVAT' Mercedesom prešao policajcu preko stopala, pa se sakrio u napuštenoj zgradi prometne policije

7. listopada 2019. - 17:45
Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu,dubrovački taksist (30) prvo je uz kaznenu prijavu priveden u sjedište Policijske uprave dubrovačko- neretvanske da bi, nakon obavljenog kriminalističkog istraživanja tijekom vikenda, u ponedjeljak bio priveden dežurnom državnom odvjetniku, a potom i sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju do mjesec dana.

Tako će zbog kaznene prijave u istražnom zatvoru imati priliku "ohladiti glavu" i razmisliti o svemu što je prethodilo privođenju. Istodobno, zbog počinjena četiri prometna prekršaja i toliko podnesenih prekršajnih prijava, uskoro će se naći pred nadležnim sucima.

Inače, u subotu 5. listopada nešto prije podneva, točnije u 11,50 sati policajac Policijske postaje Dubrovnik je samo stotinjak metara od platoa Pila, nedaleko hotela Hilton Imperial, primijetio luksuzno osobno vozilo mercedes S 320 dubrovačkih registracija kako nepravilno skreće u ulicu Marijana Blažića prema spomenutom hotelu i dječjem vrtiću Izviđač.

Zbog uočenog je prekršaja policajac htio kazniti taksista koji ga je prvo verbalno napao te izvrijeđao, nakon čega je prema riječima glasnogovornice dubrovačke Policijske uprave Davorke Bečić vozilom krenuo prema policajcu i prešao mu preko stopala. Nakon toga se brzo udaljio u pravcu Gruža, pri čemu je počinio čitav niz prometnih prekršaja.


Srećom, policajac ipak nije pretrpio tjelesne ozljede, a taksist je vrlo brzo pronađen upravo u Gružu.

Neslužbeno, doznajemo kako je svoje vozilo parkirao u ulici Andrije Hebranga i to između zgrade Sindikata pomoraca i stare zgrade Prometne policije. Upravo u tu zgradu je, tvrde nam kolege napadnutog policajca, taksist i pobjegao kako bi se tamo- sakrio! Inače, neslužbeno smo doznali kako je pritvoreni taksist od prije poznat policiji zbog narušavanja javnog reda i mira te počinjenja jedne krađe.
24. travanj 2024 12:35