StoryEditor
Crna kronikaJOŠ JEDNO UPOZORENJE

NE NASJEDAJTE SMS-PRIJEVARI Ne davajte osobne podatke preko mobilnih aplikacija

Piše dv
20. ožujka 2020. - 13:41
Policija upozorava sve građane na oprez: ne nasjedajte na SMS i WEB- prijevare, nikako ne davajte osobne podatke preko mobilnih aplikacijamup.hr
Iz Policijske uprave dubrovačko- neretvanske prenose upozorenje Ministarstva unutarnjih poslova RH o tome kako oni ne prikupljaju osobne podatke putem mobilnih aplikacija.

Naime, policiaj je zaprimila više dojava sugrađani koji su putem mobilnih aplikacija za razmjenu poruka, fotografija i videozapisa na pametnim telefonima zaprimili obavijesti putem kojih se traži da, zbog izrade evidencije o prekršiteljima mjera samoizolacije, povratno dostave sljedeće osobne podatke:
-  Ime i prezime,
-  Adresu stanovanja,
-  OIB ili JMBG i
-  Kopiju osobne iskaznice

Stoga, policija upozorava sve građane da ne nasjedaju na te poruke jer Ministarstvo unutarnjih poslova ne prikuplja osobne podatke građana putem mobilnih aplikacija!

MUP RH ponovno upozorava: Ne dostavljate osobne podatke nikome jer postoji opasnost da će biti zloupotrijebljeni. I na kraju, vrlo važna napomena: svaki pokušaj neovlaštenog prikupljanja vaših osobnih podataka odmah prijavite policiji na 192.
#POLICIJA, UPOZORENJE#WEB/SMS PRIJEVARE
loading...

Izdvojeno