StoryEditorOCM
Crna kronikaČeka se presuda

Nasilnik iz Splita optužen za silovanje i prijetnje partnerici - zaposlenik je ustanove socijalne skrbi

Piše Katarina Marić Banje/sd
3. veljače 2022. - 18:44

Protiv 33-godišnjaka iz okolice Splita podignuta je optužnica zbog silovanja, nanošenje ozljeda i prijetnji bivšoj partnerici s kojom je u to vrijeme bio u vezi. Prilikom jednog od nedjela od nasilja ju je spasilo njeno maloljetno dijete koje je čulo krikove majke, piše Slobodna Dalmacija.

Nad optuženim nasilnikom su određene mjere opreza zabrane uspostavljanja i održavanja veze te zabrane uhođenja i uznemiravanja žrtve. Za nasilnika postoji mogućnost da ostane bez radnog mjesta jer je zaposlen u ustanovi socijalne skrbi.

Naime, zakon propisuje da se osoba, koja je u radnom odnosu u ustanovi socijalne skrbi i protiv koje je pokrenut kazneni postupak za kaznena djela protiv spolne slobode, udalji od obavljanja poslova. Ako bude pravomoćno osuđen bit će mu otkazan ugovor o radu, prema Zakonu o socijalnoj skrbi.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu ga tereti da je polovicom listopada prošle godine u večernjim satima u kupaonici stana u okolici Splita fizičkom snagom savladao tadašnju partnericu i silovao je. Nakon toga je bacio na pod i nastavio mučiti, a kako se ona pokušala obraniti te vikala i dozivala u pomoć, u kupaonicu je ušlo njeno dijete te se nasilnik odjenuo i otišao.

Tjedan dana ranije je bacio niz stubište zgrade u kojoj je stan te je ona u padu zadobila krvne podljeve lijevog koljena i desnog bedra. Također se tereti da je pola godine prije toga nazvao na mobitel dok je bila na radnom mjestu i prijetio joj “Zaklat ću te!”.

Sva navedena kaznena djela je počinio prema članu obitelji, navodi državno odvjetništvo, a silovanje i na osobito okrutan i osobito ponižavajući način.

19. travanj 2024 20:37