StoryEditorOCM
Crna kronikaSTANJE NA PROMETNICAMA |

Najveća novčana kazna izrečena je Dubrovčaninu, a najveća koncentracija alkohola izmjerena je u Pločama

Piše dv
28. prosinca 2020. - 12:44
Najveća koncentracija alkohola od 1,84 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 25. prosinca, 60-godišnjaku prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, a koji je zaustavljen tijekom redovne kontrole prometa u ulici Vladimira Nazora u Pločama.

Vozač je isključen iz prometa, te zadržan u policijskoj postaji do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Izdan mu je obavezni prekršajni nalog u iznosu od 10.300,00 kuna, stoji u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Najveća novčana kazna u iznosu od 12 tisuća kuna izrečena je u Dubrovniku i to 39- godišnjem vozaču osobnog vozila, koji je u večernjim satima 24. prosinca, prilikom redovne kontrole prometa, upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su dvije osobe lakše ozljeđene. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 444 represivne mjere od kojih 251 zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 35 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 22 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
28. studeni 2022 16:20