StoryEditor
Crna kronikaA GDJE JE VLASNIK?

Nagorjele ručne bombe na smetlištu

Piše DV
9. listopada 2018. - 14:03
Policijski službenici protueksplozijske zaštite u subotu su, na bivšem odlagalištu smeća u blizini mjesta Mokalo na Pelješcu, zbrinuli su tri nagorjele ručne bombe M-75. Policija podjseća građane da akcija „Manje oružja manje tragedija“ još traje i pozivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva bez straha predaju bez ikakvih sankcija upravo zbog ovakvih situacija.

Prije 15-ak dana Mokalo je bilo požarište koje je gasilo stotine vatrogasaca i vojnika, a tek tako odbačene bombe ugrožavaju živote.

"Napominjemo da građani takva sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svakoj nakani obavijeste policiju na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92", stoji u pozivuPolicijske uprave dubrovačko-neretvanske.
loading...

Izdvojeno

11. srpanj 2020 01:43