StoryEditor
Crna kronikaTJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

NA ŠIPANU, U PLOČAMA... Protekli tjedan zabilježeno 27 prometnih nesreća

Piše PSD.
16. srpnja 2018. - 15:10

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 27 prometnih nesreća, od kojih 14 s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osoba zadobilo  teže, a 11 lakše tjelesne ozlijede, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 13 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 727 represivne mjere od kojih izdvajamo 327 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 77 mjera zbog nekorištenja sigurnosnih pojasa, 53 prekršaja zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 61 prekršaj zbog nepropisnog pretjecanja i 16 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.
 
U popodnevnim satima, 15. srpnja, na cesti D-425, u Pločama, dogodila se prometna nezgoda dvaju osobnih i jednog teretnog vozila, kada je jedno osobno vozilo, kojim je upravljala 25-godišnja državljanka Koreje, krečući iz pravca autoceste u smjeru Ploča, pretječući teretno vozilo, udarila u njega svojim lijevim bočnim dijelom te potom udarila prednjim dijelom u osobno vozilo kojim je iz suprotnog pravca upravljao 41-godišnji državljanin Danske, pri čemu su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, dok je jedan od sudionika zadobio lake tjelesne ozljede. Nakon  ukazane liječničke pomoći ozljeđeni su prevezeni u KBC Split, gdje su zadržani na liječenju.

U drugoj prometnoj nesreći koja se dogodila u istog dana 15. srpnja,  u večernjim satima na otoku Šipanu, teže je ozlijeđena jedna osoba. Do prometne nesreće je došlo kada je 44-godišnji vozač motocikla, krečući se u pravcu Suđurđa, izgubio nadzor nad upravljačem motocikla te udario u kameni zid, nakon čega je pao na kolnik zajedno s motociklom. Vozač motocikla pri padu je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.     
 

loading...

Izdvojeno

11. srpanj 2020 17:34