StoryEditorOCM
Crna kronikaTJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Na Korčuli uhvaćen vozač (45) s 2,2 promila alkohola u krvi, a 24-godišnjak jurio 246 kilometara na sat! 

Piše PSD.
22. listopada 2018. - 14:28
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  13 prometnih nesreća, od kojih 8 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe teže, a 8 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 5 prometnih nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 495 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 208 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 83 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 15 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 6 osoba sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 50 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 25 mjera zbog nepropisnog pretjecanja.

Izdvajamo slučaj 45-godišnjaka koji je, prilikom kontrole prometa u ranim jutarnjim satima u subotu, 21. listopada, na Korčuli, zatečen u vožnji osobnog vozila u alkoholiziranom stanju kada mu je izmjerena koncentracija alkohola od 2,21 g/kg. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Na autocesti A-1 izmjerena brzina od 246 km/h
 
Na dijelu autoceste A-1 u blizini općine Pojezerje, u subotu, 20. listopada, oko 16,10 sati,  policijski službenici Policijske postaje Metković, zaustavili su 24-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, vozača osobnog vozila marke Mercedes, koji se kretao brzinom od 246 km/h (umanjeno za 10%-221 km/h), odnosno 101 km/h više od dozvoljene brzine kretanja.

Vozač se kretao u pravcu Dubrovnika, a zbog prekoračenja brzine kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.
 
20. travanj 2024 17:08