StoryEditorOCM
Crna kronikaJOŠ JEDNO UHIĆENJE PREMA EU-UHIDBENOM NALOGU

Na GP Metković uhićen zlatar- provalnik

2. travnja 2019. - 11:03
Prema europskom uhidbenom nalogu na međunarodnom graničnom prijelazu Metković uhićen je bosanskohercegovački državljanin Jusuf Ć. (43) u trenutku kada je sa svojim osobnim vozilom marke "audi" njemačkih registracija pokušao ući u Hrvatsku.

Jusuf je zlatar iz Sarajeva a uhidbeni nalog za njega je ožujka ove godine raspisala Nizozemska zbog kaznenih prijava podnesenih zbog počinjenog oružanog razbojništva i oružane pljačke u pokušaju.

-Navedena su kaznena djela počinjena prošle godine: u listopadu je Jusuf u nizozemskom gradu Heerlenu (nedaleko Maastrichta) razbio vrtna staklena vrata jedne obiteljske kuće te došao do ključa a potom i ušao u tu kuću. Odala ga je kap krvi na staklu, a nakon DNA- analize tog traga utvrđeno je kako je počinitelj provalne krađe upravo sarajevski zlatar. U studenom prošle godine u gradu Eindhovenu je pokušao provaliti u drugu obiteljsku kuću, ali je odustao kada je zaključio da ga je tom prilikom netko vidio- izjavio je za naš portal glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku i sudac istrage Pero Miloglav.

Nakon operativne kriminalističke obrade uhićenik je doveden u Istražni centar dubrovačkog Županijskog suda gdje mu je sudac istrage odredio sucu ekstradicijski pritvor do izručenja. Uhićenik suglasio s izručenjem te se očekujke da će dpo ekstradicije doći uz tzv. ubrzani postupak. Međutim, neslužbeno doznajemo kako je do uhićenja došlo jer je sarajevski zlatar krenuo u mjesto Duboka gdje je išao u posjetu bolesnom ocu koji se tamo nalazi u obiteljskoj kući za odmor.
16. travanj 2024 20:44