StoryEditorOCM
Crna kronikaOTKRIVEN NA GP KLEK:

KRENULA "NORMALIZACIJA" Ponovno oživljava šverc narkotika, mladić iz Stonske Luke švercao "travu"

Piše Ahmet Kalajdžić
4. svibnja 2020. - 10:57
Vrećica s ukupno 75,1 gram "trave" pronađena je u otvorenom pretincu vozila Renault Twingo dubrovačkih registracijskih oznaka kada je mladi vozač pokušao iz pravca Splita preko tog graničnog prijelaza ući u susjednu BiH i preko "Neumskog koridora" doći doma.

Djelatnici Granične policije PU dubrovačko- neretvanske je bilo sumnjivo njegovo ponašanje te su opravdano posumnjali umoguće nezakonite radnje. Sumnje su se potvrdile tijekom temeljite granične kontrole koju su obavili policijski službenici Postaje granične policije Metković zajedno s djelatnicima Carinske uprave RH na tom kontrolnom punktu.

Droga mu je uz potvrdu oduzeta, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je mladi vozač, inače Pelješčanin iz Stonske Luke drogu nabavio radi dalje preprodaje. Valja reći da je zbog zatvorenih granica cijena narkoticima osjetno porasla te je gram marihuane s 50 kuna "skočio" na najmanje 70, a već se prodaje i za 80 kuna. Stoga je vrijednost pronađene vrećice s "šakom trave" na crnom tržištu između 5,250 i 6.000 kuna.

Istaknimo na kraju kako je zbog opravdane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama policija protiv osumnjičenog mladića podnijela kaznenu prijavu u redovnoj zakonskoj proceduri, što znači da će okončanje pravosudnog postupka čekati na slobodi.
17. travanj 2024 16:29