StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJSKO IZVJEŠĆE

Kod vrtlara (49) na Grudi pronađena 101 stabljika i 635 sjemenki cannabisa, a konobar (36) iz Ploča zatečen s kompletom za kućni uzgoj marihuane

Piše Dv
7. srpnja 2020. - 12:16
U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 17 osoba zatečeno je u posjedu marihuane, hašiša, amfetamina, speeda, cannabisa i indijske konoplje.

Radi se o 11 hrvatskih i 6 stranih državljana kod kojih je droga pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i na području Metkovića, Korčule, Ploča, Pojezerja, Bačine i Vela Luke.

Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno ili kazneno sankcionirani.
Izdvajamo nekoliko sljedećih slučajeva:

Temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave su u petak, 3. srpnja, pretragom kuće i okućnice na Grudi u Konavlima, u vlasništvu konavoskog vrtlara (49) , pronašli zasađenu 101 stabljiku cannabisa, 635 sjemenki cannabisa, 42 grama marihuane, 10 mililitara cannabis ulja, manju količinu hašiša i amfetamina i dvije digitalne vage.

Nadalje, u subotu, 4. srpnja, temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku policijski službenici Policijske postaje Korčula pretražili su stan u Smokvici u vlasništvu trgovca (36) kada je pronađeno 30 grama droge amfetamin speed, digitalna vaga i manja količina exctasyia.

Izdvajamo i slučaj 36-godišnjaka kojem su jučer, 6. srpnja policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave, temeljem naloga Općinskog suda u Metkoviću pretražili stan u Pločama i osobno vozilo marke Seat Ibiza u vlasništvu konobara (36) iz Ploča i tom prilikom pronašli "indoor-komplet" za kućni uzgoj marihuane, odnosno šator, flex cijev s dva ugrađena ventilatora, pretvarač električne energije, UV svjetlo, PH mjerač kiselosti tla, digitalnu vagu, cannabis i 283 grama marihuane.

Dvojica osumnjičenih, odnosno vrtlar iz Konavala i trgovac s Korčule su, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. Uskoro će biti privedeni dežurnom državnom odvjetniku u Dubrovniku koji će odlučiti da li ih zbog počinjenog kaznenog djela treba privesti i sucu istrage a koji će naknadno odlučiti o mogućem istražnom zatvoru.

Protiv konobara s područja Ploča podnešena je kaznena prijava za isto kazneno djelo i postupak ide u redovnoj zakonskoj proceduri, što znači da će na slobodi čekati okončanje pravosudnog postupka. 
19. travanj 2024 02:55