StoryEditor
Crna kronikaTAKO MLAD

Kod 21-godišnjaka u Župi pronađena marihuana, rastavljena puška, a pripisuje mu se i prijetnja maloljetnici

Piše DV
28. srpnja 2020. - 10:51
ARHIV DV
U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 23 osobe zatečene su u posjedu manje količine marihuane, hašiša i tableta koje se nalaze na popisu droga. Radi se o četvero hrvatskih i 19 stranih državljana kod kojih je droga pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i na području Korčule i Dubrovnika.

Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno ili kazneno sankcionirani. Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, izdvojili su slučaj 21-godišnjaka kod kojeg je u petak, 24. srpnja, prilikom pretrage kuće u Župi dubrovačkoj koju koristi, i njegovog osobnog vozila, pronađeno gotovo 30 grama marihuane, sedam spremnika za automatsku pušku, rastavljenu pušku s dva drvena kundaka, droblicu i dvije digitalne vage, što je uz potvrdu oduzeto.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 21-godišnjak od travnja do lipnja ove godine u najmanje pet navrata maloljetnoj djevojci davao na uživanje drogu marihuanu te da je spomenutoj maloljetnici i njenom ocu upućivao prijetnje.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela omogućavanje trošenja droge, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, prijetnja i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, osumnjičeni 21-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
loading...

Izdvojeno

30. srpanj 2020 11:07