StoryEditorOCM
Crna kronikaPRIOPĆENJE PU DUBROVAČKO-NERETVANSKE

KAZNENE PRIJAVE 22-godišnjak pronevjerio novce, 21-godišnjak proizvodio i dilao drogu

Piše DV
23. siječnja 2019. - 11:31
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik, 22-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo pronevjere. Sumnjiči se da, kao zaposlenik trgovine, dnevni utržak poslovanja trgovine od 20. siječnja nije u cijelosti položio u banku već je veći dio utrška, odnosno 12 400 kuna zadržao za sebe, dok je u banku položio manji dio, odnosno 1 800 kuna, javljaju iz PU Dubrovačko-neretvanske. Osumnjičeni 22-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Temeljem naloga Općinskog suda u Dubrovniku jučer, 22. siječnja, pretražen je stan u Župi dubrovačkoj koju kao najmoprimac koristi 21-godišnjak. Prilikom pretrage stana 21-godišnjak je zatečen u konzumaciji marihuane, a za to vrijeme u stanu su se nalazile još dvije maloljetne osobe od kojih je jedna, vidjevši policijske službenike, odbacila manje pakiranje marihuane.

Pretragom stana pronađena je manja količina marihuane, manja količina amfetamina, precizna digitalna vaga i 57 grama bijele praškaste tvari koja će biti upućena na vještačenje. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 21-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama i kazneno djelo omogućavanje trošenja droga, dok je za maloljetnu osobu koja je odbacila marihuanu utvrđeno da je droga njeno vlasništvo i da je osobno donijela u stan koji je pretražen zbog čega se sumnjiči za kazneno djelo omogućavanje trošenja droga.

Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a policija protiv dvoje osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu u redovnoj zakonskoj proceduri.

 
18. travanj 2024 19:50