StoryEditor
Crna kronikaŠIROKOBRIJEŠKI PODUZETNIK

Jerko Ivanković Lijanović poslan na izdržavanje sedmogodišnje zatvorske kazne u Zenicu

Piše PSD
29. rujna 2020. - 14:48
Jerko Ivanković Lijanović, bivši ministar u Vladi Federacije BiH i lider stranke Radom za boljitakDenis Jerković/arhiva/Cropix
Jerko Ivanković Lijanović, bivši ministar u Vladi Federacije BiH i lider stranke Radom za boljitak, javnosti nekoć poznat i kao moćni širokobriješki poduzetnik, poslan je na izdržavanje sedmogodišnje zatvorske kazne u Kaznenopopravnom zavodu u Zenici, javlja Dnevni avaz.

Lijanoviću je, kako sa doznaje, odbijena nedavno žalba kojom je tražio odgodu izdržavanje kazne te je upućen u zatvor.  Prema pisanju Avaza prošlog je tjedna stigao u KPZ Zenica i nalazi se u Paviljonu II.

Lijanovića je Vrhovni sud Federacije pravosudno osudio na sedam godina zatvora po optužnici Tužiteljstva Tuzlanskog kantona za zloupotrebu položaja i ovlasti vezano uz nezakonitosti prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području ovog kantona i FBiH od 2011. do kraja 2014. godine.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, pravosudnom presudom se od Lijanovića oduzima imovinska korist pribavljena kaznenim djelima u iznosu od oko 653.000 KM.
S obzirom na to da se radi o pravosudnoj presudi koja je objavljena još 1. listopada prošle godine, Lijanoviću je u siječnju stigao poziv za izdržavanje kazne, ali je on tražio odgodu koja je odbijena.

Tada je Lijanović tražio odgodu zbog  slanje apelacije Ustavnom sudu BiH, ali i Europskom sudu za ljudska prava u Strasvourgu. Također je zatražio da na izdržavanje kazne ide u Mostar, ali mu je i ta žalba odbijena.
Podsjetimo,  krajem prošle godine Apelacioni odjel Suda BiH izrekao je Lijanoviću oslobađajuću presudu za aferu 'Meso' i kriminal težak 13,5 miliona KM.
loading...

Izdvojeno

10. listopad 2020 21:35