StoryEditorOCM
Crna kronikaIZJAVE ZA MEDIJE

Izvidi u tijeku, naložena obdukcija tijela stradalih radnika

Piše PSD.
18. siječnja 2019. - 17:05
V.d. općinskog državnog odvjetnika Dominko Hladilo, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević i zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović obratili su se medijima ispred zgrade Općinskog državnog odvjetništva. Tema obraćanja bila je nedavna nesreća u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu tijekom koje su živote izgubila trojica radnika, a šest ih je ozlijeđeno.

- Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je u dosadašnjem tijeku postupka izvršilo i rukovodilo očevidom na mjestu nesreće u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu. Osim toga, naloženo je provođenje obdukcije mrtvih tijela stradalih zaposlenika HE Dubrovnik. U tijeku je provođenje izvida koje se koordinira sa službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. O tijeku izvida nije moguće govoriti jer se radi o tajnim izvidima. Nakon provedenih izvida cjelokupna dokumentacija bit će dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku, kazao je Hladilo.

Dodao je kako je DORH svjestan velikog interesa javnosti za ovaj slučaj, a o rezultatima izvida javnost će biti pravovremeno obaviještena. Naglasio je kako zasad ne može iznositi nikakve detalje.

- Mogu samo potvrditi da policija provodi opsežno kriminalističko istraživanje u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Dubrovniku te da imamo zajedničko koordinativno postupanje, zajedničke sastanke i da nemamo nikakvih meritornih problema u rješavanju ove tragedije, rekao je Pavličević.

Na pitanje o uzrocima požara u HE Dubrovnik, Pavličević je kazao kako su istraživanje proveli stručnjaci Centra za kriminalističko vještačenje Ivan Vučetić te da će njihovo izvješće dobiti Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku. Odgovorio je na pitanje kad se mogu očekivati prvi rezultati.

- Postupak vještačenja može biti dugotrajan proces, ali policija će biti na usluzi i DORH-u i vještacima za bilo kakve aktivnosti i izvidi, ako budu naloženi.

Također, predstavnici medija pitali su ga s kim je sve razgovarano u sklopu kriminalističkog istraživanja.

- Sa svim osobama koje su mogle dati bilo kakve korisne informacije vezane za tragediju u Platu, kratak je bio Pavličević.

Prvi županijski vatrogasac također se kratko obratio predstavnicima sedme sile.

- Pošto je ovo bila vatrogasna intervencija, svi vatrogasci koji su bili na intervenciji požara u Platu su na raspolaganju Ministarstvu unutarnjih poslova. Što god im u istražnom postupku treba, tu smo, zaključio je Simović.
18. travanj 2024 18:02