StoryEditorOCM
Crna kronikaPazite se novih prevaranata!

Iznajmili mu stan, uzeli polog u visini tri stanarine pa netragom nestali

Piše DV
17. veljače 2023. - 12:08

U posljednjih nekoliko godina učestale su prijevare građana putem interneta, stoga želimo upoznati građane s novim pojavnim oblikom prevare vezano za najam  stanova, upozoravaju iz PU Dubrovačko-neretvanske. U Policijsku postaju Dubrovnik jučer je pristupio 27-godišnjak koji je policijskim službenicima prijavio oblik prijevare s kojim se do sada nismo susretali i stoga želimo poslati upozorenje građanima.

 

Naime, oštećeni 27-godišnjak je 12. veljače preko društvene mreže stupio u kontakt s osobom koja je, putem svog profila, oglašavala najam dvosobnog stana na području Dubrovnika. Kada je stupio u kontakt s navedenom osobom, ona mu je kazala kako stan više nije u njenom vlasništvu te mu je proslijedila kontaktne podatke navodnog novog vlasnika stana čije je prebivalište izvan Republike Hrvatske. 

S navodnim novim vlasnikom je dogovorio najam stana i plaćanje pologa i tri mjesečne stanarine unaprijed. Kada je oštećeni uplatio traženi novčani iznos od 1.798,15 eura, navodni vlasnik stana mu se više nije javljao te je 27-godišnjak shvatio da je prevaren i slučaj je prijavio policiji. 

Nakon zaprimljene prijave policija je započela kriminalističko istraživanje u koje će biti uključena i međunarodna policijska suradnja.

25. travanj 2024 08:58