StoryEditorOCM
Crna kronikaŽUPANIJSKI SUD U DUBROVNIKU

Istražni zatvor dvojici napadača na policajace

25. siječnja 2019. - 12:20
Dežurni sudac istrage pri Istražnom centru Županijskog suda u Dubrovniku proteklih je dana za dvojicu muškaraca odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana. U oba slučaja razlog intervencije i privođenja od strane policijskih djelatnika te određivanja istražnog zatvora bio je napad na službene osobe, odnosno policijske službenike.

Tako je istražni zatvor određen taksistu Jasminu K. (42) iz Brčkog, inače hrvatskom i državljaninu BiH. Do odluke o zatvoru došlo je nakon incidenta na predjelu Bosanke u trenutku kad su policijski službenici u svome vozilu uzimali izjavu od mlađe žene. Taksist je prišao vozilu i zatražio od policajaca da prestanu uzimati službenu izjavu, a kad mu je odgovoreno da se udalji i da ih ne ometa u poslu, Jasmin je fizički napao jednog policajca i šakom ga udario u bradu, nanijevši mu lakše tjelesne ozljede glave. Tada su intervenirali svi policajci iz patrole, svladali ga i priveli u Villa Palmu. Nakon noći provedene "na hlađenju" uzavrele krvi priveden je sucu istrage koji je odredio istragu tijekom koje će napadač imati vremena razmisliti o svojim postupcima.

Neslužbeno smo doznali da je mlađa žena N. Š. koja je povod incidentu, izavu davala nakon što su policajci pristigli na njezin poziv za intervenciju zbog maltzretiranja a navodno i fizičkog napada na nju od strane napadača kojem je pritvor određen i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Drugi je istražni zatvor zbog napada na dvojicu policajaca i izrečenih prijetnji određen Mariu C. (32), što se dogodilo u Ulici Josipa Pupačića u samom središtu Lapada. Pod vidnim utjecajem alkohola, Mario je odbio policajcima dati osobne dokumente na uvid te je ne mareći na upozorenja pokušao svoj osobni Seat Ibiza automobil dubrovačkih registracija staviti u pogon i pobjeći. Nasilno je zatvorio vrata vozila i tom prilikom vratima dva puta jednog od policajaca iz paterole udario u lijevu stranu tijela.

Podatke smo dobili od glasnogovornika Županijskog suda u Dubrovniku i suca istrage Pera Miloglava koji nam je rekao i to kako je mario tijekom privođenja napadnutom policajcu i njegovom kolegi prijetio da će ih "razbiti" te da će "zažaliti što su ga vezali", svo vrijeme opiravši se privođenju i vrijeđajući policajce.

Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela,ali i stoga što je opisano kazneno djelo počinio tijekom vremena kušnje po pravomoćnoj presudi splitskog Županijskog suda. Naime, splitski sud ga je zbog dokazanog počinjenja kaznenog djela proizvodnje i stavljanja u promet opojnih tvari osudio na djelimično uvjetnu kaznu zatvora temeljem koje je odslužio devet mjeseci zatvora, dok je ostatak kazne određen kao uvjetna presuda s rokom kušnje od tri godine.
25. travanj 2024 00:26