StoryEditorOCM
Crna kronikaIZVIJEŠĆE PU DUBROVAČKO-NERETVANSKE

ISPLATA 'NA RUKE' Direktor zaposlenika oštetio za 45 tisuća kuna

Piše DV
14. ožujka 2019. - 11:48
Provedenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave utvrđena je sumnja da je 57-godišnjak počinio kazneno djelo povrede prava iz socijalnog osiguranja i kazneno djelo neisplate plaće, javljaju iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba i direktor trgovačkog društva, tijekom 2015. i 2016. godine svom zaposleniku dio plaće isplaćivao u gotovini, odnosno „na ruke“, povrijedivši na taj način njegova prava iz mirovinskog osiguranja. Također se sumnjiči da nadležnim tijelima nije na vrijeme prijavio zasnivanje radnog odnosa s oštećenim. Ukupna materijalna šteta pričinjena navedenim kaznenim djelima iznosi preko 45 tisuća kuna.

Razriješeno više kaznenih djela imovinskog kriminaliteta počinjenih u Mokošici

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik više maloljetnih osoba sumnjiče se za dva kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo teške krađe u pokušaju koja su se na području Mokošice dogodila u posljednja dva tjedna. U dva slučaja objekta napada bile su javne ustanove, dok je u trećem slučaju objekt napada bila trgovina. Maloljetnici se sumnjiče da su iz jedne javne ustanove otuđili tehniku i razni alat ukupne vrijednosti oko 5 tisuća kuna, iz trgovine inventar u vrijednosti oko 2 tisuće kuna, dok su u drugu javnu ustanovu izvršili provalu, ali iz nje ništa nisu otuđili.
Protiv osumnjičenih maloljetnika slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.

Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom

Noćas, 14. ožujka, nešto iza ponoći, na dijelu državne ceste D-8 u blizini Vidikovca, došlo je do prometne nesreću u kojoj je teže ozlijeđena jedna osoba. Do nesreće je došlo kada je 20-godišnjakinja, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se iz pravca Dubrovnika prema Župi dubrovačkoj, izgubila nadzor nad vozilom, prešla u suprotnu kolničku traku i udarila u smjerokazni stupić, a potom i u brdo, uslijed čega se vozilo prevrnulo na bočnu stranu.
Ozlijeđena vozačica je prevezena u dubrovačku bolnicu gdje joj je pružena liječnička pomoć.
25. travanj 2024 12:36