StoryEditor
Crna kronikaDOLIJAO KRIJUMČAR LJUDI

ILEGALNI IMIGRANTI NA GP METKOVIĆ U kamperu skrivao šest Iranaca i jednog Iračanina

Piše DV
27. srpnja 2018. - 17:24

U srijedu, 25. srpnja, oko 23 sata, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Metković, priveden je 44-godišnji vozač kampera s ilegalnim imigrantima.


Otkriven je pri ulaznoj graničnoj kontroli, u kamper vozilu nacionalne oznake Švedske, a državljanin je Irana. Pregledom vozila, u suradnji s carinskim službenikom, u prostoru namijenjenom za boravak, ispod kreveta uočene su dvije muške osobe, dok su u zadnjem dijelu vozila uočene improvizirane pregrade tzv. bunkeri čijim je otklanjanjem pronađeno još 5 osoba.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se u vozilu sakriveni nalazili 1 državljanin Iraka i 6 državljana Irana. Svi navedeni su nositelji potvrda o iskazanoj namjeri za azil izdanoj u Službi za strance u Sarajevu.


Zbog nezakonitog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj punoljetni putnici iz kampera su u readmisijskom postupku vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.

Za 44-godišnjeg vozača kampera utvrđeno je počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma, zbog čega ga je policija kazneno prijavila nadležnom Državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

 

loading...

Izdvojeno

10. srpanj 2020 09:17