StoryEditorOCM
Crna kronikaDOLIJAO KRIJUMČAR LJUDI

ILEGALNI IMIGRANTI NA GP METKOVIĆ U kamperu skrivao šest Iranaca i jednog Iračanina

Piše DV
27. srpnja 2018. - 17:24

U srijedu, 25. srpnja, oko 23 sata, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Metković, priveden je 44-godišnji vozač kampera s ilegalnim imigrantima.


Otkriven je pri ulaznoj graničnoj kontroli, u kamper vozilu nacionalne oznake Švedske, a državljanin je Irana. Pregledom vozila, u suradnji s carinskim službenikom, u prostoru namijenjenom za boravak, ispod kreveta uočene su dvije muške osobe, dok su u zadnjem dijelu vozila uočene improvizirane pregrade tzv. bunkeri čijim je otklanjanjem pronađeno još 5 osoba.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se u vozilu sakriveni nalazili 1 državljanin Iraka i 6 državljana Irana. Svi navedeni su nositelji potvrda o iskazanoj namjeri za azil izdanoj u Službi za strance u Sarajevu.


Zbog nezakonitog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj punoljetni putnici iz kampera su u readmisijskom postupku vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.

Za 44-godišnjeg vozača kampera utvrđeno je počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma, zbog čega ga je policija kazneno prijavila nadležnom Državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

 

25. travanj 2024 10:46