StoryEditorOCM
Crna kronikaZločin u Offenbachu

Hrvatsku državljanku (54) u Njemačkoj ubio sin (26). Sam je pozvao Hitnu pomoć, no nesretnoj ženi nije bilo spasa

Piše dv
19. svibnja 2023. - 16:39

Njemački mediji su prije nekoliko dana izvijestili kako je 26-godišnjak u Offenbachu na Majni nožem ubio svoju 54-godišnju majku.

Ubojstvo se dogodilo u ponedjeljak, 8. svibnja, u stanu stambene zgrade u ulici Eschstraße u kojem su oboje živjeli.

Fenix-magazin iz pouzdanih izvora doznaje kako je riječ o hrvatskoj državljanki Snježani S. koja je rođena 1969. godine, a koja je s 26-godišnjim sinom stanovala u zgradi u Offenbachu na Majni.

Mladić je navodno imao psihičke probleme.

Prema policijskom priopćenju, 26-godišnjak je sam nazvao Hitnu pomoć.

– Rekao je da je nožem izbo 54-godišnju majku. Policija je stigla u stan, a 26-godišnjak nije pružao otpor prilikom uhićenja, rekao je glasnogovornik policije.

Policija je prije toga priopćila kako je u ponedjeljak (8. svibnja) oko 21. 30 sati pozvana hitna pomoć u stambenu zgradu u ulici Eschstraße, u četvrti Lauterborn u Offenbachu na Majni. Ženu su zatekli s ubodnim ranama te je za svaku pomoć bilo prekasno.

Susjedi koji su večer prije čuli buku u stanu majke i sina, navode kako su vidjeli 26-godišnjaka u krvavoj odjeći.

I nakon nekoliko dana od ubojstva susjedi su šokirani. Njemački prvi susjedi su imali samo riječi pohvale za ubijenu ženu za koju su kazali kako je  “vrlo tiha, samozatajna, te dobra i fina”.

Međutim, njezin 26-godišnji sin je već od ranije poznat po problematičnom ponašanju, te je već od ranije bio zaveden u policijsku evidenciju.

Zgrada u kojoj su živjeli majka i sin je, pišu njemački mediji, dosta neugledna. Kod ulaza u zgradu nalazi se gomila smeća. U hodniku se nalaze kolica za kupovinu, stari namještaj, fasadu treba prebojati. U zgradi je 66 stanova.

Dvije susjede su kazale kako je obitelj doselila u zgradu prije 13 godina, te kako su bili gotovo “neupadljivi”. Za psihičku bolest 26-godišnjaka čule su obje susjede. Susjede su često viđale ženu kako dolazi i odlazi iz zgrade. Bila je zatvorena u sebe i nije puno razgovarala sa susjedima. Imala je dvoje djece, kćer koja više ne živi u stanu i 26-godišnjeg sina, piše Fenix magazin.

01. listopad 2023 06:48