StoryEditorOCM
Crna kronikaPREVENTIVNA AKCIJA POLICIJSKE UPRAVE DUBROVAČKO- NERETVANSKE

FOTO Savjesnim vozačima Flika prigodno dijelio osvježivače za vozila

19. prosinca 2019. - 13:15
S ciljem povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa na prometnicama Dubrovačko- neretvanske županije danas je realizirana operativno- preventivna akcija pod nazivom „Četiri ubojice u prometu“. U okviru ove akcije policijski službenici su pojačano nadzirali vozila i vozače, kako bi utjecali na svijest sudionika u prometu te preventivno spriječili krešenje prometnih propisa. Posebno se to odnosi na najteže prekršaje u prometu, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje maksimalno dopuštene brzine kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela tijekom vožnje.

Tom je prilikom policijski službenik za preventivu prometa PU dubrovačko- neretvanske Andrija Margeta rekao kako kolokvijalni naziv "4 ubojice u prometu" zapravo "krije" četiri prometma prekršaja koji najčešće uzrokuju prometne nesreće: brzina, alkohol, pojas i mobitel:- Naša iskustva s novim iuzmijenjenim i dopunjenim Zakonom o sigurnosti cestovnpog prometa koji je značlajno pooštrio kazne za prekršitelje u segmentu alkohola i brzine su pozitivna. Građani su sve svjesniji opasnosti koju nose prekomjerna brzina i alkoholiziranost za volanom te je i broj kazni osjetno u padu. Zakon se sve više poštuje, a naš i cilj ove akcije upravo i jest dodatno pojačati taj osjećaj kod vozača kako bi prekršaja bilo još i manje.

Potporu ovoj akciji dao je i naš poznati glumac Branimir Vidić Flika koji je tijekom kontrole vozača na Boninovu, zajedno s predstavnicima Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave dubrovačko- neretvanske, uzornim vozačima koji nisu zatečeni u prekršaju uručio prigodne darove. Tom prilikom, Flika je rekao:

-Ova preventivna akcija je hvalevrijedna i kao takva uvijek dobrodošla, posebno kao sada u dane blagdana. Znamo da smo u te dane svi malo drugačiji i mislim da bi doista trebalo malo više pripaziti na sve ovo što Prometna policija u sklopu ove akcije upozorava i naglašava. Prigodno dijelimo osvježivače zraka u vozilu s natpisima "Vežite sigurnosne pojaseve", "Ako piješ ne vozi", "Poštujte ograničenje brzine" i slično. Kako vidim iz dosadašnjeg tijeka akcije, vrlo brzo ćemo podijeliti sve osvježivače jer se vozači najvećim dijelom pridržavaju strogih prometnih propisa- rekao je Branimir Vidić Flika.

Akciji su nazočili i načelnik Postaje prometne policije Dubrovnik Ante Vuletić te voditelj Odsjeka sigurnosti prometa PU dubrovačko- neretvanske Mato Bender.

 
18. travanj 2024 01:18