StoryEditorOCM
Crna kronikaTeške krađe i zlouporaba droge

Dvojac pljačkao po širem dubrovačkom području pa dolijao, a 55-godišnjaku iz Korčule policija je omela unosan biznis dilanja

Piše DV
20. listopada 2022. - 12:18

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik i Postaje granične policije Gruda 39-godišnji državljanin RH i 46-godišnji državljanin BiH sumnjiče se za 11 kaznenih djela teških krađa od kojih su 7 dovršili dok su preostala 4 ostala u pokušaju izvršenja. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je spomenuti dvojac kaznena djela počinio tijekom rujna i listopada ove godine na području Konavala, Župe dubrovačke, Dubrovnika i Zatona. Sva kaznena djela su počinjena tako što su osumnjičeni nasilno, provaljivanjem ulazili u obiteljske kuće oštećenih odakle su otuđivali zlato i novac oštetivši ih za ukupni novčani iznos od oko 350 tisuća kuna. 

Zlato su potom prodavali u specijaliziranim trgovinama za otkup zlata. 

Temeljem naloga   Županijskog suda u Dubrovniku u utorak, 18. listopada pretražen je stan i vozilo 39-godišnjaka kada je pronađen alat korišten za počinjenje kaznenih djela, dio otuđenog nakita i odjevni predmeti koje su počinitelji koristili prilikom izvršenja kaznenih djela. Osumnjičeni su sinoć, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Sve pripremljeno

Policija je ovog tjedna imala posla i s 55-godišnjakom s Korčule. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave i policijski službenici Policijske postaje Korčula obavili su pretragu dijela kuće u Vela Luci koju koristi 55-goodišnjak. Pretragom je pronađeno 142 g amfetamina, 148 tableta Ecstasy, 112 g marihuane, manja količina hašiša, 166 g kreatina (punila za droge), dvije digitalne vage i mobilni telefon. Dio pronađene droge je bio pakiran u manje pizeve, spreman za dalju preprodaju. 

Sva pronađena droga i mobitel su uz potvrdu oduzeti, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 55-godišnjak drogu nabavljao radi dalje prodaje konzumentima s područja Korčule. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 55-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.  

19. travanj 2024 06:35