StoryEditorOCM
Crna kronikaTJEDNO IZVIJEŠĆE POLICIJE

Dvije prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama

Piše PSD.
8. srpnja 2019. - 12:27
Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene.
U prvoj prometnoj nesreći koja se dogodila u popodnevnim satima u petak, 5. srpnja, u mjestu Baćina u Pločama, 73-godišnji državljanin SAD-a je, krećući se iz pravca Makarske u pravcu Ploča, izgubio nadzor nad vozilom i preko suprotnog prometnog traka sletio van kolnika gdje se vozilo prevrnulo na bok.
Druga prometna nesreća se dogodila noćas, nešto iza ponoći, u mjestu Lumbarda na Korčuli, kada je 18-godišnji vozač motocikla, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor i pao na kolnik uslijed čega je teže ozlijeđen.
Obojica ozlijeđenih vozača su prebačeni u splitsku bolnicu gdje su zadržani na daljem liječenju izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 32 prometne nesreće u kojima je šest osoba teže, a 17 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 17 prometnih nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 852 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 317 osoba kažnjeno zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 78 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 26 osoba je prekršajno kažnjeno zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 43 osobe koje su kažnjene zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
Od ostalih prekršaja izdvajamo 103 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 65 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja.
23. travanj 2024 15:00