StoryEditorOCM
Crna kronikaSpecijalni rat?

Dojave o bombama u Zagrebu stigle su s ruske domene! Autor koji se nazvao po dinosauru poslao ih je na desetke adresa uz prijeteću poruku mržnje

Piše DV/ JL
12. lipnja 2022. - 13:29

Eksploziv u trgovačkom centru. Ja sam rođendanski ubojica. Rođen da ubije. Svi ćete osjetiti moju mržnju eksplozija. Svi ćete umrit" - sadržaj je jedne od poruka koje su odaslane s ruske domene rano jutros poslije 6 sati na desetke javnodostupnih email adresa niza trgovačkih centara u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Prijeteća poruka uznemirujućeg sadržaja nazvana SPAM MRŽNJA primorala je trgovačke centre da odmah alarmiraju policiju koja s policijskim psima intenzivno češlja svaki metar prostora kako bi se otklonile sve sumnje u postojanje eksplozivne naprave.

Sama poruka je, kako doznajemo, pisana velikim štampanim slovima bez točke i zareza, a s obzirom na zadnju riječ citirane poruke špekulira se da je pošiljatelj rodom s juga Hrvatske, javlja jutarnji.hr.

image

Evakuirani Zagrepčani čekaju rasplet situacije

Davor Pongracic/Cropix

Dojave je policija ozbiljno shvatila te, prema neslužbenim informacijama, traga se za osobom koja se predstavila kao Stegosaurus, četveronožni dinosaur biljožder kojeg na repu krase dva para šiljastih bodlja te vrlo maleni mozak.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević za Hinu je izjavio kako su današnje dojave o podmetnutim bombama u više trgovačkih centara već treće u zadnje vrijeme pa očekuje da se, ako se pokažu lažnim, utvrdi počinitelj, a o svemu će se detaljno očitovati PUZ.

"Tu je riječ o nizu lokacija gdje su došle dojave o podmetnutoj bombi koje se sada provjeravaju, i to treći put u zadnje vrijeme, nakon dojava u Areni i Avenue Mallu", izjavio je Tomašević i dodao da će se policija detaljno očitovati o tim dojavama priopćenjem.

image

Još jedna dojava o bombi u metropoli

Davor Pongracic/Cropix

Tomašević od policije očekuje da utvrdi - ako se pokaže da su dojave lažne, tko je počinitelj jer je to kazneno djelo. Građane se uznemirava i bilo bi dobro da se počinitelja drastično kazni, a za to su predviđene visoke kazne i zatvor, dodao je.

Podsjetio je da su zadnja dva puta dojave bile lažne, a za detaljne informacije o današnjoj istrazi uputio je na policiju.

Građani se ne trebaju bojati, ali bilo bi dobro da se počinitelji privedu, istaknuo je.

Tomašević je rekao da je informaciju o dojavama o podmetnutim bombama dobio od načelnika Policijske uprave zagrebačke s kojim je u kontaktu od jučerašnje prometne nesreće na Držićevoj gdje je alkoholizirani vozač udario u tramvajsku nadstrešnicu i ozlijedio nekoliko ljudi, među kojima i dijete, prenosi jutarnji.hr.

25. travanj 2024 11:13