StoryEditorOCM
Crna kronikaJOŠ JEDAN SLUČAJ OBITELJSKOG NASILJA

Dan ludila hrvatskog nogometaša: Napao suprugu, bacio joj mobitel kroz prozor, sjeo na vozilo dok je ona bježala...

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
1. rujna 2022. - 12:55

Zbog nasilnog incidenta u stanu u Zagrebu, kojeg je počinio nad suprugom ispred dvoje maloljetne djece, zagrebačka policija pokucala je na vrata 37-godišnjem poduzetniku, koji je poznatiji hrvatskoj javnosti kao nogometaš nekoliko domaćih i stranih klubova, piše Jutarnji.

Prema policijskom optužnom prijedlogu, nemile scene odvijale su se u 6.30 sati ujutro 14. lipnja ove godine u zagrebačkom stanu kada je počinio fizičko i ekonomsko nasilje u obitelji. Suprugu je, ničim izazvan, primio objema rukama te je lupio o zid. Zatim joj je istrgnuo mobitel iz ruke bacivši ga s 5. kata balkona na pločnik pred stambenu zgradu. Vidjevši da u nastalom metežu njegov sin školarac uzima svoj mobitel naslutivši da želi zvati policiju, i njemu je uzeo telefon iz ruke. Potom je, prema policijskoj prijavi, onemogućio supruzi odlazak do policijske postaje. Ona se, naime, bila sjurila na cestu i sjela u vozilo, a on je sjeo na poklopac motora njezina auta.

Sve je to kod nje izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti kao i povredu dostojanstva, a na kraju je ipak sve uspjela prijaviti policiji koja je odmah intervenirala te s odmakom od 12 sati uhitila 37-godišnjeg nogometaša. Pod ingerencijom policije bio je do sutradan do 10 sati ujutro. Iz policije je izašao s prijavom za kršenje članka 10.st 1. toč. 1 i 5. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, nakon čega je slučaj dospio i do zagrebačkog suda koji mu je izrekao 6000 kuna novčane kazne. U državni proračun ipak će platiti 600 kuna manje s obzirom da mu je u kaznu uračunato vrijeme provedeno kad je bio uhićen na policiji. Presuda je odmah postala pravomoćna jer se odrekao prava na žalbu.

Inače, nogometaš od prije već ima prekršajnih grijeha, a o ovom posljednjem, kojem su svjedočila djeca, odmah je obaviješten i Centar za socijalnu skrb.

23. travanj 2024 04:01