StoryEditorOCM
Crna kronikaSTRAVA U KENTU

Cure jezivi detalji horora koji trese Britaniju: ‘Zakopao ju je trudnu, a onda roštiljao nad njenim tijelom...‘

Piše dv
19. listopada 2022. - 09:30

Hladnokrvni ubojica Andrew Griggs je zajedno sa svojom drugom ženom uživao u obiteljskim druženjima u vrtu svoje kuće, dok je istovremeno tijelo njegove prve supruge, koju je ubio dok je bila trudna, ležalo zakopano pod travnjakom istog tog vrta, piše Daily Mail.

Debbie Griggs (34) bila je u četvrtom mjesecu trudnoće kada je usred noći, 5. svibnja 1999., nestala bez traga iz svog doma u Dealu u Kentu.

Iako je pomorac Griggs (60) 2019. godine osuđen za ubojstvo svoje prve supruge, njezino je tijelo otkriveno tek sada, kao i jeziva istina o tome što se dogodilo.

Griggsova druga supruga - koja nevjerojatno liči prvoj, a čak se i zove Debbie - često je na društvenim mrežama objavljivala fotografije njihovog vrta, nesvjesna jezive istine koja se skriva ispod travnjaka.

Bezbrižne obiteljske fotografije s njihovog imanja u St. Leonardsu, danas se gledaju u drugačijem svjetlu, s obzirom da se zna da je Griggs - dok na fotografijama bezbrižno peče roštilj ili pijucka vino s Debbie br. 2 - zapravo cijelo vrijeme znao gdje je tijelo zakopano.

image

Andrew Griggs s drugom suprugom Debbie

Kmg/swns/swns/profimedia/kmg/swns/swns/profimedia/

Druga supruga Debbie (58) bila je uvjerena u suprugovu nevinost čak i nakon što je uhićen i optužen za ubojstvo. Čak i nakon osuđujuće p‘resude 2019., objavila je njihovu fotografiju s krstarenja, uz riječi: ‘Bože, toliko volim ovog čovjeka.‘

Godine 2013. objavila je niz fotografija velikog vrta, na kojima se vidi travnjak i vrtno jezerce ograđeno kamenom.

2015. na Facebooku je objavila da je suprugu ukraden iPad, apelirajući na lopove da ga vrate zbog ‘nezamjenjivih fotografija‘ i uz to dodala da ‘neće u to petljati policiju‘.

Tijelo otkriveno nakon dojave

Andrew Griggs je zatvoren zbog ubojstva prve supruge 19. listopada 2019. godine.

Njezino je tijelo otkriveno kad je policija, nakon dojave, prekopala stražnji vrt kuće u koju se Griggs preselio u srpnju 2001., nakon što je početna istraga o tome gdje je nestala njegova trudna supruga završena bez rezultata.

Ljudski ostaci, uključujući fragmente zuba, pronađeni su tijekom potrage, a obdukcija 14. listopada potvrdila je da se radi o gospođi Griggs, priopćila je policija.

Glavni inspektor Neil Kimber iz Uprave za teške zločine u Kentu i Essexu rekao je: ‘Prošlo je više od 20 godina otkako je Debbie Griggs ubio njezin suprug, no nikada nismo izgubili nadu da ćemo jednog dana pronaći njezino tijelo i omogućiti obitelji da se s njome oprosti. Andrew Griggs nijekao je da je odgovoran za nestanak svoje supruge, ali ovo otkriće je dodatni dokaz da je cijelo vrijeme lagao, uzrokujući još veću patnju svima koji su poznavali i voljeli Debbie.‘

Kako je nastupila smrt, bit će poznato nakon obdukcije.

Prilikom izricanja kazne Griggsu, sudac Robin Spencer je rekao: ‘Njeno tijelo nikada nije pronađeno, samo vi znate kako ste je ubili i gdje ste bacili njezino tijelo. Tijekom svjedočenja ste samo lagali, baš kao što ste činili i u vrijeme Debbiena nestanka.‘

‘Ubojstvom svoje žene uništili ste i život tog nerođenog djeteta. Možda ste bacili njezino tijelo u more. Poznavali ste taj dio obale kao svoj džep. Ne bi bilo teško učiniti da njezino tijelo potone.‘

image

Debbie Griggs (34) bila je u četvrtom mjesecu trudnoće kada je usred noći, 5. svibnja 1999., nestala bez traga iz svog doma u Dealu u Kentu.

Kmg/swns/swns/profimedia/kmg/swns/swns/profimedia/

Sudac je rekao da je vrijeme kroz koje je tijelo gospođe Griggs bilo skriveno - čak 20 godina - i činjenica da Griggs nije otkrio njegovu lokaciju, bilo otegotna okolnost pri izricanju presude.

Griggs je osuđen na minimalnu kaznu zatvora od 20 godina.

Tijekom sudskog procesa, rečeno je da je u automobilu gospođe Griggs, koji je pronađen napušten kilometar i pol od njezine kuće, pronađena mrlja krvi, a podstava prtljažnika i tepih bili su uklonjeni.

‘Prijetio je da će me srediti‘

Ubrzo nakon što je Debbie Griggs nestala, Andrew Griggs je odveo svoja tri sina u Dorset gdje je započeo novi život, oženivši se po drugi put i pokrenuvši posao s maketama brodova.

Ključnim dokazom protiv Griggsa, pokazao se dnevnik koji je prva gospođa Griggs vodila prije nestanka.

Njegova supruga je napisala: ‘Tijekom našeg braka moj me suprug maltretirao. Prijetio je da će me srediti, a to znači da će mi nauditi ili će se pobrinuti da mi netko drugi naudi.‘

Opisala je incident u kojem ju je suprug udario koljenom u trbuh dok je bila trudna.

Rekla je: ‘Sve što imamo zajedno zapravo je njegovo, a ja smijem uživati u svemu što je zajednička bračna imovina samo zato što sam s njim. Ne dopušta mi da izađem sama. Njegove su potrebe na prvom mjestu. Govori mi da sam bolesna i luda.‘

image

Debbien auto

Kent Police/Swns/Profimedia/Kent Police/swns/profimedia

Dnevnik gospođe Griggs otkrio je da je bila zabrinuta zbog toga što on provodi dosta vremena s jednom djevojkom, s kojom se suočila samo nekoliko dana prije nego što je nestala, optužujući je da je spavala s njezinim mužem, donosi Jutarnji list. 

Griggs je tijekom svjedočenja rekao da je njegova supruga patila od postporođajne depresije i da su je mučila ‘mračna raspoloženja‘ zbog kojih je bila sklona samoubojstvu te da je u više navrata rekla: ‘Mogla bih se i ubiti‘.

No iako je patila od depresije nakon prve dvije trudnoće, oporavila se do četvrte trudnoće i prijatelji su rekli da je bila sretna i dobro u trenutku nestanka.

Griggsu su pravnici rekli da njegova žena ima pravo na polovicu njihova biznisa ako se razvedu.

Zatim je, samo tri dana prije nego što je nestala, otvorio novi račun za njihovu tvrtku na svoje ime.

Griggs nije pokazivao nikakve emocije tijekom suđenja.

Glavna inspektorica Kaye Braybrook iz Uprave za teška kaznena djela Kenta i Essexa pozvala ga je nakon presude da otkrije gdje je sakrio tijelo supruge: ‘Debbie Griggs bila je brižna majka trojice malih sinova s ​​četvrtim djetetom na putu. Porota je saslušala brojne svjedoke koji su se svi složili da ih ona nikada ne bi napustila i da nije bila depresivna, nestabilna i nasilna osoba kakvom ju je Andrew Griggs pokušao prokazati. Iako Debbieno tijelo nikada nije pronađeno, sigurni smo da je umrla od ruke svog supruga. Dokazao se kao bešćutan i manipulativan čovjek koji se jako potrudio uništiti ugled svoje žene.‘

‘Nakon njezinog ubojstva, nastavio je sa svojim životom dok se Debbiena obitelj i prijatelji nisu mogli pomiriti s gubitkom i nikad nisu imali priliku pokopati njezino tijelo i oprostiti se od nje na pravi način. Tragično je da je Debbiena majka umrla samo nekoliko tjedana prije nego što je Andrew optužen za njezino ubojstvo, a da nikada nije saznala što se dogodilo njezinoj kćeri.‘

image

Debbie Griggs (34) bila je u četvrtom mjesecu trudnoće kada je usred noći, 5. svibnja 1999., nestala bez traga iz svog doma u Dealu u Kentu.

Kmg/swns/swns/profimedia/kmg/swns/swns/profimedia/

Derek Cameron, brat gospođe Griggs, pročitao je ispred suda izjavu u ime obitelji i osudio ‘manipulativnu mrežu prijevara i laži‘ koju je ispleo Griggs, rekavši: ‘Dvadeset godina. Ovoliko je trebalo da dođe pred lice pravde. Dvadeset godina tjeskobe, muke i boli. Dvadeset godina boli, očaja i emocionalnog nemira. Dvadeset godina bez kćeri, sestre i unuke i nećakinje. Dvadeset godina izgubljene komunikacije i tri mala dječaka bez majke.‘

‘Konačno, nakon 20 godina, ovo možemo zaključiti. Nikada nećemo zaboraviti Debbie, koja je bila nevjerojatna kći, izvanredna sestra, suosjećajna osoba, ne samo prema svojim prijateljima nego prema svima. Bila je brižna majka koja je obožavala svoju djecu i koja su joj značila apsolutno sve. Za Debbie nam je jako žao što je ovo tako dugo trajalo, a našoj mami, ako nas sada sluša, poručujemo: ‘Napokon smo ga ulovili.‘ Apeliramo na optuženika da nam kaže gdje je Debbieno tijelo kako bismo je mogli sahraniti.‘

Premjestio tijelo

Vjeruje se da je Andrew Griggs premjestio Debbiene ostatke u Dorset kada se preselio.

Njihova tri sina odrasla su u uvjerenju da je njihov otac nevin - i nesvjesni da su ostaci njihove majke ispod travnjaka na kojem su se igrali.

Majka Andrewa Griggsa, Pamela Griggs (86), rekla je da su Debbiena djeca Jeremy (29), Jake (27) i Luke (25) često trčkarala po vrtu u kojem su pronađeni ostaci njihove majke.

image

Debbie Griggs sa sinovima

Facebook

‘Ovu kuću sam zapravo kupila ja sa svojim pokojnim mužem. Andrew i tri dječaka preselili su se k nama nakon što je ona nestala. Pomogla sam ih odgojiti. Igrali su se u vrtu i radili sve ono što rade mali dječaci. Nismo imali pojma što se dogodilo njihovoj majci. Mislili smo da je samo otišla. Živjeli smo tamo s njima osam godina prije nego što smo se odselili i kupili drugu kuću, ali smo redovito posjećivali Andrewa, njegovu novu ženu i dječake.‘

Gospođa Griggs rekla je da joj je rođak prošlog petka rekao da su ljudski ostaci pronađeni u vrtu. ‘U šoku sam, jednostavno ne znam što da mislim. Moja glava to jednostavno ne prihvaća‘, kazala je.

20. travanj 2024 13:09