StoryEditorOCM
Crna kronikaVelika akcija

Crnogorski kapetan pao u Australiji s 320 kilograma kokaina vrijednih 128 milijuna dolara! Mogao bi ostatak života provesti u zatvoru

Piše dv
24. svibnja 2022. - 16:23

Crnogorski kapetan teretnog broda Interlink Veracity, uhićen je u Australiji zbog sumnje da je sudjelovao u pokušaju krijumčarenja 320 kilograma kokaina na zapadnu obalu Australije, piše ABC News, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Australska federalna policija (AFP) navodi, prenosi Pomorac.hr, kako je 51-godišnji crnogorski državljanin na teretnom brodu prevozio kokain u vrijednosti 128 milijuna dolara. U priopćenju stoji kako je 14. svibnja droga umotana u plastičnu ambalažu i bačena u ocean na području oko 28 kilometara udaljenom od Port Hedlanda, koji se nalazi na sjevernozapadnom dijelu Australije. Nakon toga su iste pakete preuzela dvojica muškaraca, 49-godišnjak iz New South Walesa i 37-godišnji njemački državljanin, koji su nedugo nakon uhvaćeni u kamperu s kokainom. Droga se nalazila u paketima od po 1 kilogram.

Sve je dio višemjesečne istrage koja je i dalje u tijeku, a policija je u priopćenju navela kako je forenzičkom obradom mobitela kapetana i pronalaženjem inkriminirajućih poruka otkriveno da je osobno upleten u krijumčarenje kokaina, nakon čega je uhićen. 51-godišnjak je optužen za uvoz komercijalne količine ilegalne droge. Za ovakvo djelo predviđena je maksimalna kazna doživotnog zatvora, piše Dailymail.

25. travanj 2024 04:04