StoryEditorOCM
Crna kronikaHAVARIJA NA MORU

CENTAR 112 Još se dežura kraj Olipe, ozlijeđeni vatrogasci na kućnoj njezi

Piše DV
8. rujna 2018. - 09:55
Tijekom jučerašnjeg dana u 08:17 sati  ŽC 112 zaprimio je zahtjev Opće bolnice Dubrovnik za hitnim medicinskim prijevozom zrakom . Prijevoz je realiziran helikopterom HRZ i PZO na relaciji heliodrom OB Dubrovnik-  heliodrom KBC Firule Split

U 8:29 u ŽC112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o požaru plovila u morskom prolazu Mali Vratnik, između Pelješca i otočića Olipa.  Radilo se o jahti „Kanga“ pod malteškom zastavom s devet članova posade i četiri putnika.  O događaju je ŽC112 izvijestio Središnjicu za  traganje i spašavanje na moru MCC Rijeka, OKC PU Dubrovnik i JVP Dubrovački vatrogasci. Članovi posade i putnici prevezeni su brodom  „April" u Dubrovnik. U akciji gašenja sudjelovali su Lučka kapetanija Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci sa šest vatrogasaca, JVP Dubrovačko priomorje s pet vatrogasaca i JVP Mljet s šest vatrogasaca. Prilikom akcije gašenja tri vatrogasca JVP Dubrovačko primorje zadobili su lakše ozljede opeklina.
 
Tijekom noći preventivno su ostala su petorica  pripadnika JVP Dubrovački vatrogasci i 4 pripadnika JVP Dubrovačko primorje sa svom potrebnom opremom. Također su na mjestu događaja brod Pomorske policije i brod Lučke kapetanije Dubrovnik. Ozlijeđeni vatrogasci su na kućnoj njezi.
23. travanj 2024 11:56