StoryEditor
Crna kronikaMIGRANTI PREŠLI GRANICU SJEVERNO OD METKOVIĆA

ČEKAO IH U OPUZENU Nijemac (41) pokušao prebaciti iransku obitelj

Piše Dv
3. studenog 2018. - 22:12
Policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske uhitili su te uz kaznenu prijavu zbog nelegalnog prelaska državne granice dežurnom državnom odvjetniku DORH-a u Dubrovniku priveli petero državljana Irana, a zbog pomaganja u ilegalnom prelasku državne granice priveden je i jedan državljanin Njemačke.

Petočlana iranska obitelj, među kojima je i bilo i jedno devetogodišnje dijete, pješice je prešla državnu granicu iz smjera BiH preko brda sjeverno od Metkovića. Uspjeli su doći do Opuzena, gdje ih je prema prethodnom dogovoru dočekao njemački građevinski inženjer N.K. (41) iz Stuttgarta te ih ukrcao u svoje vozilo. Neslužbeno smo doznali kako su mu za tu uslugu platili 3.000 eura da bi ih prebacio do Zagreba i odveo dalje, prema Njemačkoj.

Prema riječima glasnogovornika Županijskog suda u Dubrovniku, suca Pera Miloglava, nakon boravka u prostorijama DORH-a sve je uhićenike saslušao i sudac istrage. Iranci su dali iskaz kao svjedoci, a potom su prepušteni na skrb policije. Međutim, nismo uspjeli doznati jesu li vraćeni u susjednu BiH ili će biti prebačeni u prihvatni centar Ježevo. Istodobno, sudac istrage je Nijemcu odredio jednomjesečni istražni zatvor.
loading...

Izdvojeno

04. srpanj 2020 16:35