StoryEditorOCM
Crna kronikaStrašno

Buđenje kao iz horora: benzinom zapalio stubište u centru Zagreba, jedan stan izgorio, u njemu pronađena ženska osoba; ‘Sirene su nas trgnule iz sna...‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
28. studenog 2022. - 08:11

Stanari Mesničke 6 u Zagrebu jutros su pred zoru imali buđenje kao iz horor filma. Nepoznata osoba ili, pak, više njih je iz neutvrđenog razloga benzinom zalila pa zapalila ulaze u tri stana te dio stubišta na drugom katu, a izgorio je i jedan stan, piše Jutarnji.

U 4 sata i 13 minuta užarili su se telefoni zagrebačkih vatrogasaca da je stubište preplavio dim. Samo šest minuta kasnije zagrebački vatrogasci su pristigli na poprište intervencije te su zatekli više opožarenih lokacija. Do njihova dolaska stanar u prizemlju zgrade već se borio s vatrom te ju gasio aparatom za početno gašenje prahom, kao i zone ispred stana na 1. katu, na stubištu prema 2. katu i pred još jednim stanom.

Vatrogasci su mlazom iz položenog navalnog vozila stavili pod kontrolu požar u stanu na 1. katu i to nakon što su u stan provalili i u njemu na krevetu pronašli žensku osobu. Pružili su joj prvu pomoć davanjem kisika te su je iznijeli i predali u ruke djelatnicima Hitne pomoći.

image
Damjan Tadić/Cropix
image
Damjan Tadić/Cropix

Kako doznaje Jutarnji, u kratkom razgovoru s njom nakon što je spašena, žena je tek uspjela kratko reći da joj je u posjeti preko vikenda bio dečko s kojim se viđa već neko vrijeme te da je on otišao prema svojoj kući. Inače vozi automobil varaždinskih tablica. Ima li on kakvih saznanja o ovom činu, policija pokušava doznati.

Inače, vrata stana u kojem se ona nalazila bila su zaključana ključem.

U tijeku je policijski očevid, a hoće li nadzorne snimke na okolnim zgradama pomoći policiji u rekonstrukciji događaja, doznat će se brzo.

image
Damjan Tadić/Cropix
image
Damjan Tadić/Cropix
image
Damjan Tadić/Cropix

- Nisam ništa konkretno vidio jer su me trgnule iz sna vatrogasne sirene. Samo sam čuo da muški glas vrlo uzbuđeno govori: ‘Dečki požurite, zadnji kat, tamo je jedna žena‘. Dim je izlazio kroz ulaz i neke prozore na oba kata, ubrzo je uz policiju stigla i Hitna i nekog su odveli. Kad se sve pogasilo načuo sam da se spominje benzin - rekao je za Jutarnji jedan stanar ulice.

Druga susjeda kaže da o stanarima u tom ulazu ne zna ništa. Spominje tek da je do prije potresa u cijeloj ulici bilo življe, ali da su se ljudi iselili, poput niza odvjetničkih ureda.

02. listopad 2023 11:01