StoryEditorOCM
Crna kronikaDANAS NA OPĆINSKOM SUDU U DUBROVNIKU

Andro Vlahušić odgovarao na dvije optužbe zbog klevete

13. veljače 2018. - 18:14

Danas se bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić na Općinskom sudu u Dubrovniku u dva odvojena kaznena postupka po privatnim tužbama našao u ulozi optuženika.

U prvom se postupku Vlahušić sučelio s odvjetnikom Denisom Orlićem i Društvom prijatelja dubrovačke starine koji su ga tužili zbog kleveta izrečenih u emisiji "Otvoreno" Mislava Togonala na HTV 1 dana 23. ožujka 2015. godine, zbog klevetničkih tvrdnji u intervjuu tjedniku "Globus" od 21. ožujka 2015. godine kojima je također naštetio časti i ugledu tužitelja, kao i zbog tvrdnji izrečenih u emisiji "Nedjeljom u 2" od 26. travnja 2015. godine, voditelja Aleksandra Stankovića, kada je svojim izjavama oklevetao Orlića kao tadašnjeg predsjednika DPDS-a kao i samo društvo.
Orlić i DPDS su tužili bivšeg gradonačelnika i da je lažnim tvrdnjama pronosio lažne činjenice koje mogu naškoditi njihovoj časti i ugledu u društvu. Vlahušićeve su se tvrdnje odnosile na način isplate spornih milijun kuna na ime otkupa objekta Doma u Luci Šipanskoj na otoku Šipanu te na način upravljanjagradskim zidinama te manipuliranja novcem od ulaznica za te zidine.

U drugom, popodnevnom sudskom postupku Vlahušić se sučelio samo protiv Orlića koji ga je tužio zbog tvrdnji da ga je oklevetao dok je obnašao dužnost gradonačelnika, kada je ustvrdio da ga je Orlić na USKOK-u, a potom i na Županijskom sudu u Splitu oklevetao lažnom tvrdnjom da je osuđen temeljem lažnih iskaza Denisa Orlića.
Prijepodnevna se rasprava nastavlja 18. travnja, kada bi trebali svjedočiti bivša gradonačelnica Dubravka Šuica te aktualni gradonačelnik Mato Franković.
Izricanje presude za drugu, popodnevnu parnicu najavljeno je za sutra, malo prije 13 sati.

U obje je rasprave tužitelje zastupao dubrovački odvjetnik Dino Hadžiomerović, dok je Vlahućića branio zagrebački odvjetnik Tomislav Grahovac. 

25. travanj 2024 03:35