StoryEditorOCM
VaterpoloHALO, ITALIJA |

ŽUPLJANIN NAPRAVIO BREAK KOD DUBROVČANINA Bijač: ‘Iskoristili su prilike‘, Joković: ‘Čvrsto smo na zemlji nakon pobjede!‘

Piše Tonči Vlašić
19. svibnja 2021. - 21:51

Maro Joković je s Bresciom napravio, teniskim rječnikom, 'break' na startu finalne serije za prvaka Italije. Slavio je kod PRO Recca na čijim je vratima Marko Bijač. Za naslov trebaju tri pobjede. Druga utakmica je na rasporedu na istom mjestu, samo 24 sata poslije. Potom sve seli u Bresciu gdje se igra u utorak, a hoće li i u srijedu?. Eventualna peta, majstorica, ponovo bi se igrala u domu PRO Recca.

- Vodili smo cijelu utakmicu, imali smo i dva razlike (3:1). Brescia je do svog jedinog vodstva, 9:8, a to je konačni rezultat utakmice, stigla s igračem više tri minute prije kraja. Slično, kao i u kupu, bili smo u završnici utakmice loši u napadu, ali za razliku od kupa, jer smo uoči zadnje četvrtine stekli veliku prednost, te smo osvojili trofej, a sad smo izgubili. Nakon što je Vlachopoulos pogodio za 9:8, mi smo do kraja imali dva igrača više, ali ih nismo iskoristili – kaže Bijač, koji je bio više nego dobar na vratima PRO Recca.

- Nema se što reći, Brescia je iskoristila svoje prilike, imala je i malo sreće, te je zasluženo dobila. Mi ćemo morat biti puno bolji nego smo bili u prvoj utakmici da bi ih dobili u drugoj, a zatim još bolji da ostvarimo pobjedu kod njih - naglasio je Bijač.

- Pobijedili smo prvu utakmicu. Trebamo još dvije, a pobijedili smo kod PRO Recca što je malo kome pošlo za rukom posljednjih godina. Međutim, čvrsto smo na zemlji nakon ove pobjede – istaknuo je Joković.

Talijanski mediji ističu kako je PRO Recco realizirao samo jednog od ukupno jedanaest igrača više, a s druge strane Brescia pet od deset, zatim kako je Vlachopoulos pogodio oba peterca i postigao ukupno četiri pogotka te bio prvi strijelac ne samo gostiju, već i utakmice.

- Realni smo kad je u pitanju PRO Recco. Znamo njegovu snagu. Ne možemo kalkulirati, računat kako ćemo dobiti obje kod kuće, i to je onda to, već ćemo u drugu utakmicu pokušat ući kao da prve nije bilo, kao da je ta druga utakmica jedina utakmica finala. Pokušat ćemo unatoč umoru, te nervozi, koja je prisutna, odigrati još jednu dobru utakmicu – poželio je Župljanin.

PRO Recco juri 15. naslov prvaka u nizu, a 34. ukupno. Brescia je samo jednom bila prvak – 2003. godine.

19. travanj 2024 03:13